'Sırrı Süreyya biliyor da ben niye bilmiyorum?'

CHP, İmralı’da devlet heyetleri ve HDP’lilerle yapılan görüşmelerin içeriği ile ilgili Meclis’te bilgilendirme talep ediyor.

'Sırrı Süreyya biliyor da ben niye bilmiyorum?'

TBMM Adalet Komisyonu üyesi, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Öcalan ve PKK ile istihbarat birimleri arasında geçen görüşmelerde karşılıklı dile getirilen taahhütleri ve kat edilen yolu bütün milletvekillerinin bilmesi gerektiğini söyleyerek, “Sırrı Süreyya Önder de milletvekili, ben de. Sırrı biliyor biz bilmiyoruz. Biz de sürecin tüm aşamalarını, verilen taahhütleri, hangi pazarlıkların yapıldığını, neyin verilip neyin alındığını bilmemiz gerekir. Bilmezse muhalefet görevini nasıl yerine getiririz” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN SAKLANMAMALI

Taraf Gazetesi'nde yer alan habere göre yaşanan süreçten milletvekillerinin haberdar olmamasından yakınan Öztürk, şöyle devam etti: “Meclis’in bilgilendirilmesi lazım. Ne oluyor. TBMM, milli iradenin yansıdığı odaklardan birisi değil mi. Başbakan ikide bir milli iradeden bahsetmiyor mu? Üç dört yıldır bir süreç götürülüyor. Kimi zaman sürekli, kimi zaman kesintili. Bu süreçten milletvekillerinin hiçbirinin haberi yok. Barış geliyorsa barış güzel bir şey. Neyin karşılığı barış geldiğini, tarafların birbirleriyle ne alıp verdiğini, hangi taahhütlerde bulunduklarını milletin vekillerinden saklamamaları lazım. Sırrı Süreyya Önder biliyor, Ali Rıza Öztürk bilmiyor. Ben İmralı ya gidip Öcalan ile görüşmüyorum. Verilen taahhütler Meclis’ten açıklansın diyorum. Bunları bilmek lazım.” 

<< Önceki Haber 'Sırrı Süreyya biliyor da ben niye bilmiyorum?' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER