Numan Kurtulmuş İstanbul'a aday olacak mı?

AK Parti'li Kurtulmuş, yeni anayasa, yerel seçimler ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş İstanbul'a aday olacak mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Samanyolu Haber Televizyonu'nda yayınlanan Günlük programında, Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını cevapladı. 

“YEREL YÖNETİCİ OLMAK İSTEMEM”
Kurtulmuş yerel seçimler için İstanbul’dan aday olup olmayacağı sorusu için “yerel bir yönetici olmak istemem” dedi. 

“HAYIR OLMAYACAĞIM. ONU DA ÇOK NET SÖYLEYEYİM. BEN HEM BİRİKİMİM HEM TECRÜBEM İTİBARİYLE YEREL BİR YÖNETİCİ OLMAK İSTEMEM. TÜRKİYE’NİN GENEL MESELELERİNE KATKIDA BULUNACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM.” 
 

“KILIÇDAROĞLU BÜYÜK KONUŞMASIN”
Ak Parti Genelbaşkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Chp Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul alacakları yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine “Kılıçdaroğlu büyük konuşmasın” dedi.

“ÇOK ERKEN SÖYLENMİŞ BİR SÖZ BU KADAR BÜYÜK KONUŞMAMASINI TAVSİYE EDERİM. İSTANBUL’DA HERHALDE AK PARTİ’NİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ALMASI ÇOK RAHAT OLACAKTIR DİYE, İSTANBULU İYİ BİLEN BİRİSİ OLARAK SÖYLÜYORUM. “
 
“KİMSE KILIÇDAROĞLU’NU MERAK ETMİYOR”
Kurtulmuş; Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin karşılığı olmadığını kimsenin onun ne düşündüğünü merak etmediğini savundu.

“SAYIN KILIÇDAROĞLU BİRÇOK SÜREÇLERDE GERİ DÜŞTÜĞÜ İÇİN, MESELA ÇÖZÜM SÜRECİNDE TÜRKİYE’DE KİMSE KILIÇDAROĞLU NE DÜŞÜNÜYOR DİYE MERAK ETMİYOR. ÇÜNKÜ BİRŞEY SÖYLEMİYOR. SÖYLEDİĞİ SÖZÜN BİR KARŞILIĞI YOK. “ 
 
“2015’DE HALKTAN ANAYASA YAPACAK GÜÇ İSTERİZ”
Yeni Anayasa konusunun ne olacağına cevap veren Kurtulmuş, “son seçenek olarak taslağımızı hazırlar 2015 seçimlerinde halktan tek başımıza anayasa yapacak parlamento gücü vermesini isteriz” diye konuştu.
 
“ÜÇ ŞIK ORTADA GÖRÜNÜYOR. BİRİNCİSİ  PARLAMENTODA PARTİLER UZLAŞIRSA NE ALA BAŞIMIZIN ÜZERİNDE. BÖYLE BİRŞEY BİZİ ANCAK SEVİNDİRİR. PARTİLERİN TAVRI SÜRECİN İŞLEYİŞİ HERKES MASADAN KALKAN BEN OLMAYAYIM HAVASINDA. AMA HİÇ KİMSE DE MASAYA BİR ÇÖZÜM İRADESİ KOYMUYOR MUHALEFET İÇİN SÖYLÜYORUM. DOLAYISIYLA BİR İTTİFAK OLURSA NE ALA OLMAZSA O ZAMAN 330’U BULACAK BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE OLURUZ. HALKA GÖTÜREBİLİRSEK REFERANDUMA GÖTÜREBİLİRSEK BUNUN ÇOK BÜYÜK BİR OYLA ÇIKACAĞINA İNANIYORUM. EĞER BU DA YAPILAMAZSA KENDİ ANAYASA TASLAĞIMIZI HAZIRLARIZ VE 2015 SEÇİMLERİNDE HALKTAN BİZİ  TEKRAR ANAYASAL ÇOĞUNLUKLA PARLAMENTOYA GETİRECEK BİR GÜÇ VERMESİNİ İSTERİZ.”  

<< Önceki Haber Numan Kurtulmuş İstanbul'a aday olacak mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER