Meclis'te bir garip 'Duran Kadın' eylemi!

CHP'li vekilden başörtüsüne karşı, Meclis'te "Duran Kadın" eylemi...

Meclis'te bir garip 'Duran Kadın' eylemi!

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, başörtülü kadın vekilleri bu sefer de duran adam eylemi yaparak protesto etti.
 
Başörtülü milletvekillerinin Meclis'e geldiği gün eylem yapan tek kişi, CHP'li Yılmaz'dı. Atatürk baskılı kısa kollu siyah bir tişörtle genel kurula girip başörtüsünü protesto etti.
 
CHP'nin ulusalcı kanadında yer alan Yılmaz, başörtüsü protestosuna farklı bir boyut kazandırdı. Sırtına astığı İran pankartlıyla Meclis genel kurul salonunda "duran adam" eylemi yaptı.
 
Posterde İran'da farklı zamanlarda çekilmiş iki farklı fotoğraf bulunuyor. 1960 yılında çekilmiş üstteki fotoğrafta, kadınların başlarının açık olduğu görülüyor. 2013 yılında çekilen fotoğraftaysa çarşaflı İran kadınları göze çarpıyor. Posterin en altında ise "Türkiye İran olmayacak" yazıyor.

CHP'li Dilek Akagün Yılmaz, Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın, "Sayın milletvekilleri, bu kürsüden her milletvekilimiz söz alıp görüşlerini ifade edebilir. Meclis'e bazı materyaller getirerek eylem yapmak uygun değildir." uyarısına rağmen eylemine devam etti. Sırtındaki İran posteriyle uzun süre ayakta bekledi.

<< Önceki Haber Meclis'te bir garip 'Duran Kadın' eylemi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER