MHP'li vekil hukuksuzluklara böyle tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AKP'yi eleştirerek "Suçüstü yakalanmanın korkusu ve paniğine kapılan iktidar sahipleri maalesef yolsuzluktan ‘darbe’ çıkarma kurnazlığına sapmıştır." dedi.

MHP'li vekil hukuksuzluklara böyle tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AKP iktidarının kurumları, kuralları ve kavramları siyasi ve şahsi çıkarları doğrultusunda dönüştürme çabasına girdiğini ifade ederek "Suçüstü yakalanmanın korkusu ve paniğine kapılan iktidar sahipleri maalesef yolsuzluktan ‘darbe’ çıkarma kurnazlığına sapmıştır." dedi.

Hükümet programı üzerinde ilk konuşan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan olurken, MHP adına konuşmayı Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu yaptı. MHP olarak hükümetin Türkiye’nin lehinde alacağı kararların yanında olacağı gibi aleyhinde alınacak kararlarda da hükümetin karşısında olacaklarını ifade eden Halaçoğlu, yapılan yanlışları düzeltmek için hukuk dışı uygulamalara başvurmak düzeltme yerine yeni yanlışları beraberinde getirdiğinin altını çizdi. 

62. Hükümet programının büyük bölümün kendilerinden önceki AK Parti hükümetlerinin övülmesine ayrıldığını kaydeden MHP’li Halaçoğlu, “AKP’nin ‘ileri demokrasisi’ herhalde tek adam rejimi, yargının siyasallaştırılması ve yürütmenin emrine verilmesi, basın yayın organlarının siyasilerin baskısına maruz kalması, güvenlik güçlerinin görevlerinin illegal silahlı örgütlere devredilmesi ve ‘ben yaptım oldu’ mantığıdır.” ifadelerini kullandı. 

Çözüm sürecinden de eleştirilen yaklaşımlar sergileyen Yusuf Halaçoğlu, AK Parti hükümetinin demokrasiyi ortak paydada buluşma aracı yerine toplumsal kamplaşmalara yeni cepheler açma aracı olarak gördüğünü savundu. Demokrasi açığının gittikçe büyüdüğünü belirten Halaçoğlu, bunun ülkenin ne büyük sorunlarından birisi hale geldiğini vurguladı. “Demokrasiyi sadece sözde hatırlayan, baskıcı, dayatmacı ve dışlayıcı tavırlarıyla çok sesliliği sindirmekten, hak arayışlarını bastırmaktan kaçınmayan siyasi anlayışların ülkemize verdiği zararlar çok fazladır.” değerlendirmesinde bulundu. Halaçoğlu, bölünerek demokratikleşen bir ülkenin olamayacağını belirterek AK Parti’nin demokrasiden anladığının PKK’ya teslimiyet olduğunu ileri sürdü. 

CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li vekil hukuksuzluklara böyle tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER