MHP'li Günal AKP'nin tek derdini açıkladı

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AKP iktidarının bütün derdinin ne olduğunu açıkladı.

MHP'li Günal AKP'nin tek derdini açıkladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Sayıştay'ın yaptığı denetimlerin kuşa çevrilerek kendilerine gönderildiğini ve o konularda hiç bilgi verilmediğini söyledi. 

Plan ve bütçe görüşmelerinde bakanların zararsız olan, suya sabuna dokunmayan sorulara cevap verdiklerini dile getiren Günal, iktidarının bütün derdinin 17-25 Aralık'ın üstünü örtmek ve terörle ilgili konularda milleti kandırmak olduğunu ifade etti. Günal, örtülü ödenek harcamalarında müthiş bir şişme olduğunu, özel cihazlarla dinleme yapıldığını kaydetti.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin sorularını cevaplayan Günal, Meclis'in bütçe yoluyla denetim hakkı bulunduğunu ifade etti. Bütçe hedeflerinde gerçekçilik bulunmadığına dikkat çeken Mehmet Günal, hedeflerde bir tutarsızlık olduğunu kaydetti. Günal, "AKP iktidarının bütün kaygısı, 17-25 Aralık'ı nasıl örteceğiz? 'Bu süreci biraz daha yumuşatıp seçime kadar nasıl götüreceğiz, terörle müzakere sürecini yumuşak götürüp onları sahayı karıştırmadan bir şekilde bunu yapabilir miyiz' diye ona bakıyorlar. Bütün derdi yolsuzluğun üstünü örtelim, terörle ilgili konularda da milleti kandıralım, müzakere süreci perde arkasında devam etsin. Bunlar da birazcık sussunlar, çatışmasız bir ortam sağlayayım. Seçimden sonra Allah kerim. Bütün yapılan operasyonların ve yasal düzenlemelerin başta Cumhurbaşkanı olmak üzere AKP hükümetlerinin stratejileri buna dayanıyor. Bütçe görüşmeleri o anlamda sağlıklı bir şekilde başlamadı." diye konuştu.

TRAŞLANMIŞ HALİNDE BİLE ÖNEMLİ HUSUSLAR VAR

Sayıştay'ın yaptığı denetimlerin kuşa çevrilerek kendilerine geldiğini belirten MHP Milletvekili, o konularda hiç bilgi verilmediğini vurguladı. Özetlenip traşlandıktan sonra gönderilmesine rağmen içinde önemli hususlar bulunduğuna dikkat çeken Günal, bunların gereğinin yapılıp yapılmadığına ilişkin bir bilginin de gelmediğini ifade etti. Bakanların zararsız olan, suya sabuna dokunmayan sorulara cevap verdiklerini dile getiren Mehmet Günal, teknik konulardaki sorulara cevap geldiğini ama siyasi konulara bir cevap alamadıklarını söyledi. 

17-25 Aralık'ın üstünü örtmeye ilişkin bir takım çalışmalar, çıkan deliller, tapeler, Adli Tıp raporu, TÜBİTAK raporunu sorduklarında biraz daha sezgisel, duygularıyla hareket ettiklerini anlatan Günal, bu konulara cevap verilmediğinin altını çizdi. 

CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Günal AKP'nin tek derdini açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER