Kışanak: Uyuşturucu tarlalarının üzerine yürüyeceğim

Kışanak, Lice’deki olayların nedeninin uyuşturucu operasyonları olduğu yönündeki açıklamalara tepki gösterdi.

Kışanak: Uyuşturucu tarlalarının üzerine yürüyeceğim

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Lice’deki olayların nedeninin uyuşturucu operasyonları olduğu yönündeki açıklamalara tepki göstererek, “Önümüzü kesmeyin, barikat kurmayın, yollarda yürüyüşümüzü durdurmayın, ben on binlerce genç ile Lice’deki tüm uyuşturucu tarlalarının üzerine yürüyeceğim.” dedi.

“YALANLARI SAYSAK BURADAN LİCE’YE YOL OLUR.”

İktidarın olaylara yaklaşımını eleştiren Kışanak, “Karakolun önünde cereyan etmiş bir durum. Faili belli sanığı belli. Araştırılacak ne var? O karakol komutanından izin almadan kim halkın üzerine ateş açabilir. Hala karakol komutanı görevinde. Sanığa sorarsan gerçeği bulamazsın. Karakol komutanını en azından görevden alacaksın, merkeze çekeceksin, müfettişlerini de halktan bilgi almaya göndereceksin.” şeklinde konuştu. Yaşananların örtbas edilmeye çalışıldığını savunan Kışanak, “Her gün yeni yalanlar yeni spekülasyonlar üretiyorlar. İlk günden bugüne kadar söylenen yalanları saysak buradan Lice’ye yol olur.” dedi.

“BIRAKIN UYUŞTURUCU TARLALARININ ÜZERİNE YÜRÜYEYİM.”

Lice’deki olayların nedeninin uyuşturucu operasyonları olduğu yönündeki açıklamalara da tepki gösteren Kışanak, “Bu ülkede kanıtlanmış davalar, yargıya intikal etmiş, yakalanmış tutuklanmış sanıklar var. Bu ülkede uyuşturucu ekimini ve transferini güvenlik ile işbirliği yapmadan kimse yapamıyor. Askeri ile polisi ile yerel güvenlik amirleri ile bir şekilde işi bağlayan bu işi yapıyor. Bunlar kanıtlanmış… Bu ülkede panzerlerle helikopterlerle uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı kanıtlanmış… Yalanla dolanla bu hakikatin üstünü örtemezsiniz. Bunun hesabını ya soracaksınız ya da biz hem katillere hem de bunun arkasında duran siyasilere hesap soracağız. Kimse bu katliamın arkasında duramaz… Buradan ilan ediyorum, uyuşturucu ekim yapılan yerlere bırakın sivil halk ile yürüyelim, gidelim o tarlalarda ne varsa söküp atalım.” diye konuştu.

Geri çekilme süreci başladığı günden itibaren askerin her gün arazide olduğunu kaydeden Kışanak, “Uyuşturucu ile mücadele için geri çekilme sürecini mi beklediler?” diye sordu. Kışanak, “Bırakın BDP Gençlik Meclisi, uyuşturucuya, fuhuşa zorlamaya karşı kampanya başlattı. Ben buradan söylüyorum. Önümüzü kesmeyin, barikat kurmayın, yollarda yürüyüşümüzü durdurmayın, ben on binlerce genç ile Lice’deki tüm uyuşturucu tarlalarının üzerine yürüyeceğim.” ifadesini kullandı.
<< Önceki Haber Kışanak: Uyuşturucu tarlalarının üzerine yürüyeceğim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER