Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li belediyelere açık talimat

CHP Lider Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yurt eleştirisi yaptı, CHP'li belediyelere çağrıda bulundu: İlk işiniz öğrenci yurdu yapmak...

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li belediyelere açık talimat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, öğrenci evlerine ilişkin tartışmaları değerlendirirken, kimsenin gençliğe ahlak bekçiliği yapmasına gerek olmadığını söyledi.

Öğrencilik dönemine ilişkin bir anıyı paylaşan Kılıçdaroğlu, "Öğrenciliğimde, 3 arkadaş birlikte yurtta kalıyorduk. Peder parayı gönderdi ama postadan gelmedi. Akşama kadar aç kaldık. Hukuk fakültesinden bir arkadaşımızın yanına gittik. O da 'bende de para yok ama Elazığ'dan gelirken bulgur getirdim' dedi. Bulgur yaptık yedik" diye konuştu. 

Bu anıları sempatiyle andıklarını, benzer durumların yüzbinlerce üniversite öğrencisinin başından geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu,  Erdoğan'a yönelik, "Sen öğrenciye yurt yaptın da öğrenci yurtta mı kalmadı? Birer, ikişer kişilik odalarda sıcak su, internet erişimi olan yurt yaptın mı? Yapmadın. Kimi suçluyorsun? Ahlak adına gençleri suçluyorsun" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Bütün CHP'li belediyelere açık çağrı yapıyorum: İlk işiniz, ilk göreviniz öğrenci yurdu yapmak olsun" şeklinde konuştu.

AA
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li belediyelere açık talimat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER