Kılıçdaroğlu şok yaşamamak için böyle çözüm buldu

Brüksel'de Esed ile Erdoğan'ı kıyaslayınca AP Sosyalist Grubu'nca veto edilen Kılıçdaroğlu, ikinci bir şok yaşamamak için Alman SPD'nin kuruluş yıldönümü törenlerine katılmama kararı aldı.

Kılıçdaroğlu Samanyolu Haber'e konuştu

  • Kılıçdaroğlu Berlin ziyaretinden son anda vazgeçti
  • CHP iki kişilik bir heyeti Berlin'e gönderdi
  • Gitmemesinin bir nedeni de 2007'de Deniz Baykal'ın yaşadığı kriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu artık yurtdışı gezilerine temkinli yaklaşmaya başladı. Brüksel'de AP Sosyalist Grubu Başkanı Hannes Swoboda'nın tutumu CHP'nin Almanya gezisini iptal ettirdi.

Yenişafak'ın haberine göre, Geçen hafta Başbakan Tayyip Erdoğan'ı Esed ile kıyasladığı için Swoboda tarafından reddedilen Kılıçdaroğlu, aynı akıbeti Almanya'da yaşamamak için Alman Sosyal Demokrat Parti'nin daveti üzerine yapmayı planladığı Berlin ziyaretinden son anda vazgeçti. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretten vazgeçmesinde Berlin'de AP Sosyalist Grubu Başkanı Swoboda'nun görüşmeyi reddetmesi gibi Berlin'de de mevkidaşı Alman SDP Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in gerekli ilgiyi göstermeyebileceği endişesi etkili oldu.

YARDIMCILARINI GÖNDERDİ

Brüksel ziyareti gibi Berlin ziyaretinin de basında eleştiri konusu olabileceğinden çekinen Kılıçdaroğlu, Avrupa'da ikinci bir veto krizi yaşamamak için kendisi gitmekten vazgeçti. Kılıçdaroğlu, bunun yerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, PM Üyesi Ercan Karakaş'tan oluşan iki kişilik bir heyeti Berlin'e gönderdi. CHP heyetine Berlin'de partinin AB Temsilcisi Kader Sevinç eşlik edecek.

SEVİNÇ TOPUN AĞZINDA

Bu arada, CHP'nin başarısız Brüksel programını organize eden CHP AB Temsilcisi Kader Sevinç'in de partide büyük rahatsızlığa yol açtığı öğrenildi. CHP'de Dış İlişkilerden Sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun Swoboda tarafından veto edilmesine ve görüşme salonunun kapısından geri dönmesine mani olamayan Sevinç'in görevden alınmasını istediği öğrenildi. CHP liderinin ise Deniz Baykal referanslı Sevinç'i bir süre daha bu görevde tutma kararı aldığı kaydedildi.

BAYKAL'I ŞİKAYET ETTİLER

CHP liderinin, Alman SPD'nin 150. kuruluş yıldönümü etkinliklerine gitmekten vazgeçmesinde 2007'de Deniz Baykal'ın yaşadığı krizin de etkili olduğu belirtildi. Almanya'daki sosyal demokratlar, 2007 yılında Ergenekon'un avukatlığına soyunduğu için Baykal'ı Sosyalist Enternasyonal'e şikayet etti. Şimdi de Kılıçdaroğlu'nun çözüm sürecine destek vermemesinden ötürü benzer bir tepkiyi Almanya'da görmekten çekindiği dile getirildi.

Çirkin siyaseti twitter'a taşıdı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştirirken kullandığı dil eleştiri konusu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu tavrını sosyal medyaya taşıdı.

Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'ı hedef alan tweeti hem şaşırttı hem de tepki çekti. 'CHP lideri Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google üzerinden siyaset yapmaya başladı' yorumları yapıldı. CHP lideri sosyal paylaşım ağı twitter'da tartışma oluşturan bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun attığı 'Artık Google'a diktatör yazdığımızda 'Recep Tayyip Erdoğan mı demek istediniz' diye soruyor' tweeti, sosyal medyada günün konusu haline geldi. Twitter'dan konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan internet kullanıcıları, Google'a 'diktatör' yazıldığında, komedi filmi olan 'Diktatör'le ilgili bilgilere ulaşıldığını, Kılıçdaroğlu'nun bu gaf nedeniyle, twitter ekibini yine kovması gerekebileceğini ifade etti.

İLK EKİBİNİ KOVMUŞTU

Kılıçdaroğlu, daha önce mart ayındaki Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Ankara'da Rize Günleri Etkinlikleri'ne katılmış ve Rizelilerle horon oynamıştı. Kılıçdaroğlu'nun 2 kişilik twitter ekibi ise 'Gayda dinleyip, horona eşlik edip, hemşehrilerimizle sohbet ettik' diye mesaj atınca ortalık karışmıştı. Tulumu gayda yapan twitter ekibinin işine son verilmişti. Ancak yanlış yapan ekibini değiştiren Kılıçdaroğlu'nun yeni ekibi de berabere biten Fenerbahçe-Viztoria Plzen maçına yorumu da 'Fenerbahçe'nin galibiyet mutluluğuyla güne başlamak çok güzel' tweeti ile espri konusu olmuştu.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu şok yaşamamak için böyle çözüm buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER