Kılıçdaroğlu hukuksuz medya operasyonu bu sözlerle çürüttü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece NTV’de katıldığı bir televizyon programında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu hukuksuz medya operasyonu bu sözlerle çürüttü

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın vekillik için istifasından Samanyolu Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın tutukluluğuna kadar birçok konuda konuştu. Cumhuriyet tarihinde MİT müsteşarlığı yapanların hep siyasal partilere eşit mesafede durduklarını hatırlattı. Ancak bugün gelinen noktada bunu söylemenin mümkün olmadığını belirtti. İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

MİT’İN İKTİDARA HANGİ BİLGİLERİ SERVİS ETTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM: “Erdoğan, Hakan Fidan için, ‘Benim sır küpüm.’ dedi. Ben neden sır küpü olduğunu gayet iyi biliyorum. Ona hangi bilgilerin servis edildiğini de çok iyi biliyorum. Siyasal partilerin nasıl izlendiğini, nasıl dinlendiğini, nasıl fişlendiğini ve o bilgilerin iktidar partisine götürülüp servis edildiğini de çok iyi biliyorum. Dönemin başbakanının belli gözlükleri takarken belli kasetleri nasıl izlediğini de çok iyi biliyorum. Siyasal partileri gözleyip iktidar partisine bilgi sunduğunuz zaman, Almanya’daki Gestapo’ya dönüşürsünüz. Bizi dinliyorsunuz, bizim milletvekillerimizi fişliyorsunuz ve aldığınız bilgileri götürüp iktidar partisine servis ediyorsunuz.”

HAKAN FİDAN’A ULUDERE’Yİ VE SERAP’I SORACAĞIZ: “MİT müsteşarları siyasete girmemeliler. Şimdi Hakan Fidan Parlamento’ya gelecek. Roboski’nin hesabını verecek mi? Çocuklarımız öldürüldü. Genelkurmay açıklamıştı; ‘İstihbarat milli kaynaklardan.’ diye. Bu milli kaynak neresi? MİT. Milletvekili olarak kürsüye çıkıp bunun cevabını verecek mi? İstanbul’da bir kız çocuğumuz molotof kokteyliyle otobüste yakıldı. Atan kim? MİT görevlisi. Herhalde bunu da soracağız.”

KİM BİLİR ELİNDE AKP’YLE İLGİLİ NE BİLGİLER VARDIR: “MİT Müsteşarı, Parlamento’ya gelecek, öyle anlaşılıyor. AKP ile ilgili elinde çok bilgi var. Rıza Sarraf’ın bakanlarla olan ilişkisini 18 Nisan 2013’te Erdoğan’ın önüne koyan kişidir. İlişkileri biliyor, bakanların rüşvet aldığını biliyor, dönemin başbakanına servis ediyor, başbakan bunu kapatıyor. Kim bilir Hakan Fidan’ın elinde AKP ile ilgili ne bilgiler var... Burada aktif olan Cumhurbaşkanı ve Başbakan değil, söylediğini kabul ettiren MİT Müsteşarı’dır. Hakan Fidan’ın eli güçlüdür, AKP’nin içindeki bütün kirli ilişkileri biliyor.”

MAZLUMUN YANINDAYIZ DİYE ‘PARALELCİ’ DİYORLAR: “Hayatımızın hiçbir döneminde, siyasal anlayışımızın da gereği olarak paralel yapının ne yanında durduk ne de destek verdik. Herhangi bir yurttaş hukuksuz bir işlemle karşı karşıya kaldığında onun savunucusu olduk. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca tutuklandı. Hangi deliller var ellerinde? Bir kişi, hükümete darbe yapabilir mi? Silah varsa suçlayalım. Tankı, topu varsa, yanında ordusu varsa suçlayalım. Birilerinin de mazlumun yanında olması lazım. Mazlumun yanındayız diye ‘Siz paralelcisiniz’ diyorlar.”

AMAÇLARI YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNİ KAPATMAK: “Bizi suçluyorlar çünkü suçlayacakları bir şey yok. Yolsuzluklarını, hırsızlıklarını kapatmak için, CHP paralelle işbirliği yapıyor. Belgeyi koy ortaya o zaman. Sen başbakan değil misin? Ben Fethullah Gülen’e telefon edip ‘Ne emriniz var’ mı dedim? Ama sen başbakan olarak kendi hükümet sözcünü gönderdin oraya, ne emriniz var, biz gereğini yapalım diye.”

YOLSUZLUKLAR ORTAYA ÇIKINCA MI ALDATILDIĞINI ANLADIN?: “Senin istihbarat örgütün var, polis teşkilatın var. Sen çocuk musun? Aldatılmışız dediğin andan itibaren o koltukta oturma hakkın yok senin. Sabah akşam berabersin, içtiğiniz su ayrı gitmiyor. Nasıl oluyor da aldatılıyorsun? Nasıl oluyor da senin yolsuzluğun ortaya çıktıktan sonra aldatıldığının farkına varıyorsun?”
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu hukuksuz medya operasyonu bu sözlerle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER