Kılıçdaroğlu da katılma kararı aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yarın akşam TBMM'nin kuruluşunun 93. yıldönümü nedeniyle vereceği resepsiyona katılacağını belirterek, "Katılacağım. Bir sorun çıkmazsa" dedi.

Kılıçdaroğlu da katılma kararı aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'den ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, "Yarın Meclis'teki resepsiyona katılacak mısınız?" sorusuna CHP Genel Başkanı, "Katılacağım. Bir sorun çıkmazsa" dedi.

"TSK'nın açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Biz terörle mücadelede hükümet ve anayasa çerçevesinde mücadele ediyoruz, diyor, siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna CHP Genel Başkanı, "Yasaların orduya verdiği görev var. Yasalar çerçevesinde ordu da görevini yapacak. Büyütülecek bir olay değil" dedi.

"TSK'ya yazılı emir verilmesi gündemdeydi, Başbakan kaynakları bunu yalanlamadı, Başbakan da yetki bizde demişti" sözüne CHP Genel Başkanı, "Yetki zaten hükümette. Bir Jandarma Genel Komutanlığı var İçişleri Bakanlığına bağlı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi işlev görür, kırsal alandaki yasalara aykırı işlemlerle ilgili Jandarma Genel Komutanlığı çalışmasını yapar. Bir de normal bildiğimiz Genelkurmay'a bağlı olan Kara Kuvvetleri var, Deniz Kuvvetleri var, Hava Kuvvetleri var, bunlar hükümetin talimatıyla görev yaparlar ve yasaların verdiği görevler var, o görevleri yerine getirirler. Dolayısıyla Jandarma'nın yaptığı işle, ordunun yaptığı işi birbirinden ayırmak gerekiyor. Olaya böyle bakmamız gerekiyor. Eğer bir yerde gerçekten büyük olaylar olmuşsa devletin ve hükümetin temsilcisi olan vali, orduyu olaylara yatıştırmak üzere göreve davet eder. Bir davet gelmeden ordu kendiliğinden gitmez zaten, bu bildiğimiz olaylar, bildiğimiz yasal tanımlamalar" diye konuştu.

"Sayın Bahçeli böyle bir emrin verilmesi de uygulanması da suç demişti, size göre" sözüne Kılıçdaroğlu, "Kimse yasalara aykırı talimat veremez, yasaların öngördüğü kurallar vardır. İlkeler vardır, o parlamentonun iradesidir. Dolayısıyla yasaların öngördüğü kuralların dışında kimsenin talimat verme yetkisi de yoktur hakkı da yoktur" diye konuştu.

"Brüksel'e ziyaret planlanıyordu, tarih netleşti mi?" sorusuna CHP Genel Başkanı, "Görüşülüyor" dedi.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu da katılma kararı aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER