Kılıçdaroğlu: Merhaba terörist arkadaşlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilginç sözler...

Kılıçdaroğlu: Merhaba terörist  arkadaşlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bir  milletvekilinin tutuklanması demokrasi ayıbıdır. Yargıdan geçip, 'milletvekili  olabilir' kararı ortaya çıktıktan sonra ve halk da oyuyla bunu kanıtladıktan  sonra artık yasama organının bir üyesidir ve parlamentoda görev yapması gerekir''  dedi.

         Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tarafından, tutuklu milletvekili Mustafa  Balbay adına, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen, ''Zulümhanede 4. Yıl  Etkinliği''ne katıldı.

         Mustafa Balbay'ın tutukluluğunun 5. yılına girdiğini belirten  Kılıçdaroğlu, ''Zulümhane diyorlar. Kendisi de öyle adlandırıyor. Kitabının adı  da öyle. Adına ne derseniz diyin ben orayı toplama kampı olarak adlandırdım.  Orası 1942'de Almanya'da Hitler döneminde nasıl toplama kampları vardıysa  2010'ların Türkiye'sinde de onun bir başka versiyonu, İstanbul Silivri'de var''  ifadesini kullandı.
         Silivri'de yatanların tek ortak özelliğinin, iktidara karşı çıkmaları  olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

         ''Gazeteciler zaman zaman soruyorlar. Dışarıdan gelenler de soruyor,  Sayın Erdoğan'a 'Bu gazeteciler niye tutuklu?', 'Efendim bir iki kişi var,  gazeteci. Diğerlerinin tamamı terörist.' Dolayısıyla baktığınız zaman terörist  olmayan yok zaten. Genelkurmay Başkanı terörist, kuvvet komutanları terörist,  generaller terörist, yazarlar, gazeteciler, rektörler terörist... Poşu bağlayan  üniversite öğrencileri terörist. Kimse yok ki onun dışında. Yani iktidara ve onun  başındaki Erdoğan'a göre bu salondakiler de terörist. Merhaba terörist  arkadaşlar.''

         Seçimlerden önce Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın, savcılığa giderek  iyi hal kağıdı istediklerini, savcılığın da ''Siz milletvekili olabilirsiniz'  diye bu kağıdı verdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, kendilerinin dosyaları YSK'ya  gönderdiklerini, YSK'nın da Balbay ve Haberal'ın milletvekili olabileceğini  söylediğini kaydetti.

         Milletvekili listelerinin Resmi Gazete'de yayımlandığını, ardından da  seçimlere gidildiğini belirten Kılıçdaroğlu, halkın teveccühüyle Balbay ve  Haberal'ın CHP'den milletvekili seçildiğini hatırlattı.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Merhaba terörist arkadaşlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER