Kaptan Kartal'dan gündeme dair çarpıcı açıklamalar

Kaptan Kartal gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkanlık sisteminin ülkeyi nereye sürükleyeceğini anlattı...

Kaptan Kartal'dan gündeme dair çarpıcı açıklamalar

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal devlet rejiminin başkanlık sistemine doğru gittiğini ve halkın 7 Haziran'da yapılacak olan seçimde aslında bunu oylayacağını söyledi. Kartal, seçmenlere bu gidişe bir dur diyin diye seslendi. Kartal'ın açıklamaları şöyle;

Vatandaşlarımız, 7 Haziran'da devletin üniter yapısının değiştirilip yeni bir sisteme geçme ve veya geçmeme kararı alacak, bu kararı aziz Milletimiz verecektir. Bir yanda 'devletin üniter yapısı, Parlementer sistem devam etsin, milletimiz ayrışmasın eyalet sistemlerine dönüşülmesin' diyenler diğer yanda da 'başkanlık sistemi ile ülkemiz eyalet sistemine dönüşsün' diyenler var. 

Bir yanda ülke dışında şerefli Türk bayrağını göndere çeken ve dalgalandıran eğitim kurumlarını sahiplenenler var diğer yanda bu eğitim yuvalarını kapatın diyenler var. Bir yanda memurun, işçinin, emeklinin, asgari ücretlinin, köylünün, esnafın hakkını savunanlar var, diğer yanda saraylarda keyf çatanlar. Bir yanda Kürt kardeşine sahip çıkanlar var diğer yanda Öcalan ile pazarlık masasına oturanlar var.

Adına barış ve kardeşlik süreci denen süreç PKK tarafından 'kalleşlik' süreci haline getirilmiştir. PKK bir yandan bölgede vatandaşlarımıza baskı yapmaya kendi devlet yapılanmasını kurmaya diğer yandan ise  kandildeki eşkıya başları ile  oradan tehditler savurmaya devam ediyor. Çözüm süreci denen çözülme süreci başladıktan sonra PKK'nın eskisinden daha fazla güçlendiğini herkes görüyor da bir siz mi görmüyorsunuz ? Terörle mücadelede bunca hatayı, ülkemizin bölünmesi ve milletimizin ayrışması ile ödemek istemiyoruz,gelin bu süreçten vazgeçin. Neler olup bittiğini bilmeye en çok hakkı olan ülkenin gerçek sahibi milletimiz, kapalı kapılar ardında neler konuşulduğunu bilmiyor.

Başkanlık sistemini savunanlar 'şu anda çok başlılık var bu sistemde işler yürümüyor aksıyor, eksik kalıyor' diyorlar. Çok başlı olan kim? Sayın Başbakan mı bakanlar mı çok başlılık yapıyor? 13 yıldır iktidarda yaptıkları ve öve öve bitiremedikleri icraatları bu sistem içerisinde yapmadılar mı? Yoksa şu andaki Başbakanı mı yetersiz görüyorlar? Ben Başbakan'ın yerinde olsam başkanlık sistemini savunanlara 'kardeşim ben neyi engelliyorum yada neyi eksik yapıyorum?' sorusunu sorarım. Yok eğer kendini yetersiz görüyorsa neden Başbakan olmayı kabul etti zorla mı makama oturttular?"

<< Önceki Haber Kaptan Kartal'dan gündeme dair çarpıcı açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER