GYV'nin ismini 'Erdoğan'a destek' listesine izinsiz eklediler

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı gördüklerine inanamadı. Hemen yazılı bir açıklamada bulundu.

GYV'nin ismini 'Erdoğan'a destek' listesine izinsiz eklediler

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiklerini ilan etti. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin karşısına geçen TGTV yönetim ve icra kurulu başkanı Hamza Akbulut, hazırlanan basın açıklamasını okudu. Ancak platformun arkasındaki panoda Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın adı da yer alıyordu. İstişare edilmeden usüle aykırı şekilde isminin izinsiz kullanıldığını açıklayan GYV, TGTV'nin siyasi tarafgirliğini tasvip etmediklerini açıkladı.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan açıklama

Kurucularından biri olduğumuz; Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak pozisyon belirten bir açıklama yapmış ve Vakfımızı da imzacılar arasında zikretmiştir.

Söz konusu metnin hazırlanmasında hiç bir şekilde kurumumuzla temas edilip; istişare edilmemiş olup, yapılan iş usule ve geleneğe aykırıdır. Kaldı ki, TGTV gibi bir kuruluşun böylesi durumlarda siyasi tarafgirlik içinde olması tasvip edebileceğimiz bir husus değildir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI
<< Önceki Haber GYV'nin ismini 'Erdoğan'a destek' listesine izinsiz eklediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER