Ertuğrul Günay istifa etti

AK Parti Eski Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay istifa etti

Ertuğrul Günay istifa etti

  • Günay: "Ak Parti’nin tepesinde Mağrur mütehakkim bir yapı var." 
  • "Yönetmelikte yapılan değişiklik anayasa ihlalidir."
  • "Kamu görevlilerini uyarıyorum. Kanunsuz emirlere uymayın"

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası hükümete eleştirilerde bulunan Ertuğrul Günay AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Günay, Ak Parti’nin tepesinde Mağrur mütehakkim bir yapının var olduğunu ileri sürerek partisinden ayrıldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay dün akşam AK Parti MYK toplantısı sonrası disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Günay, AK Parti yöneticilerine doğruları göstermeye çalıştıklarını ama kendilerinin disiplin kuruluna sevk edildiklerini söyledi. Partinin kurulu düzeninin bozmasından uyarılarda bulunduklarını dile getiren Günay, “Ama ne yazık ki bunları dinletme imkânımız olmadı. Bizleri disiplin kuruluna sevk ederek bizim zor vereceğimiz kararı kolaylaştırmış oldular. Biz de onurlu bir şekilde ayrılıyoruz” şeklinde konuştu.

“O MAĞRUR ANLAYIŞA BİR ŞEY ANLATMA İMKÂNI OLMADI”

Ak Parti’nin tepesinde mağrur mütehakkim bir yapının olduğunu ileri süren Günay, “Bu tavra daha fazla tahammül etmemiz mümkün değildi. Mağrur mütehakkim yapıyla yollarımızı ayırdık.  Dün akşam verilmiş karara onurlu davranışımızla yollarımızı ayırma kararı aldım. Bekledikleri karşılığı verdim. Hep temiz bir siyaset arayışında olduk. Yönetmelikte yapılan değişiklik anayasa ihlalidir. Kamu görevlilerini uyarıyorum. Kanunsuz emirlere uymayın. Bugünkü hukuk emirleri yarın mutlaka bunların önüne çıkar."diye konuştu.
<< Önceki Haber Ertuğrul Günay istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER