Erdoğan'ın o sözlerine çok sert çıktı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendilerine ‘katil’ suçlaması yapan Erdoğan’a sert çıktı.

Erdoğan'ın o sözlerine çok sert çıktı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani eylemlerinin sorumluluğunu kendilerine yükleyen ve ‘katil’ suçlaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert cevap verdi: “Roboski’de, Gezi direnişinde, Mart 2006’da Diyarbakır’da katliam emrini veren, 140 çocuğu öldürme emrini veren biri olarak sen bize ‘katil’ diyecek en son adamsın.”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bizim için IŞİD neyse PKK da odur.” sözlerine tepki gösterdi. Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, “AKP, ‘IŞİD tehdittir demiyor ama PYD tehdittir’ diyor. ‘IŞİD ile PKK aynıdır’ diyor. Aynıysa niye görüşüyorsun? Niye bizi, kendini yoruyorsun?” diyerek hükümete yüklendi.

Son iki yıldır resmi diyalog yürütüldüğünü anlatan Demirtaş, bu sözlerin halkın öfkesini büyüttüğünü savundu. İktidarı mezhepçilik yapmakla suçlayan HDP Eş Başkanı, “Hükümet ‘Biz Suriye’de ayrımsız herkesi destekledik’ diyor. Keşke öyle olsaydı. Siyasi düşüncelerine göre desteklediniz.” ifadelerini kullandı. Selahattin Demirtaş, AKP’nin Suriye politikasını da eleştirdi. Hükümeti Suriye’deki yangına benzin taşımakla suçlayan Demirtaş, iktidarın IŞİD’e gönderdiği TIR’lardan bütün dünyanın haberi olduğunu aktardı. HDP Eş Başkanı, “Başbakan diyor ‘Bizi IŞİD yanlısı olarak gösteriyorsunuz.’ Sanıyor musunuz ki biz sizi teşhir ettik, sanıyor musunuz ki IŞİD’e giden TIR’ları tüm dünya bilmiyor da bir tek HDP biliyor ve ortaya çıkardı. Bütün dünya biliyor.” diye konuştu. 

Roboski’nin katliam emrini verdin, bize ‘katil’ diyecek son adamsın

Selahattin Demirtaş, Erdoğan’ın son günlerde yaşanan olaylardan HDP’yi sorumlu tuttuğunu ve ‘katil’ suçlamasında bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Sen yapılan provokasyonu, dört ayrı istihbarat örgütüne rağmen bilmiyorsan HDP nasıl bilecek? Biz miyiz sorumlusu? Madem provokasyon var, neden HDP ile el ele verip sorunu çözmedin de sınıra gidip ‘Kobani düştü düşüyor’ açıklamalarını yaptın. Bingöl’de sizi tuzağa düşürdülerse bilelim. Ama biz sanki ‘vurun, yakın, öldürün’ emrini vermişiz gibi bizi ‘katil’ ilan edemezsin. Roboski’nin katliam emrini veren, Gezi direnişinde katliam emrini veren, Mart 2006’da Diyarbakır’da katliam emrini veren, 140 çocuğu öldürme emrini veren biri olarak sen bize Türkiye’de bize ‘katil’ diyecek en son adamsın.”

<< Önceki Haber Erdoğan'ın o sözlerine çok sert çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER