Erdoğan başka, Beşir Atalay başka konuşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün grup toplantısında yaptığı konuşma bir çelişkiyi daha ortaya çıkardı.

Erdoğan başka, Beşir Atalay başka konuşuyor

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığında terör örgütü PKK yandaşının Türk bayrağını indirmesinin faturasını askere kesti.

Erdoğan bugünkü grup toplantısında bayrak provokasyonu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Efendim çözüm süreci sekteye uğramasın. Arkadaşlar böyle bir mantık olmaz. Gelip yolları kesen bu eşkiyalara teröristlere evet orada jandarması da polisi de haddini bildirecek. Bir devletin görevi yol emniyetini sağlamaktır, can emniyetini, mal emniyetini sağlamaktır."

Erdoğan'ın bu açıklaması, Beşir Atalay'ın 6 Haziran tarihinde 'Çözüm Süreci Çalıştayı'nda yaptığı şu konuşmayı akıllara getirdi: "Çözüm sürecinde yeni adımlar atılacak, daha somut yol haritası üzerinde çalışılıyor diye duyulduğunda bölgede hareketlilik başladı. Yol kesmeler vs. Bunları açıklamakta ve anlamakta zorlanıyoruz. Güvenlik birimlerimiz Çözüm Süreci'nin hassasiyeti nedeniyle çok temkinli, dikkatli... Çünkü bizim talimatımızdır o..."

Erdoğan olaya müdahale etmediği için askeri suçlayıp, "Çözüm süreci sekteye uğramasın" diye birşeyin sözkonusu olamayacağını söylerken, Beşir Atalay'ın "Güvenlik birimlerimiz çözüm süreci konusunda temkinli, bizim talimatımızdır o" sözleri hükümetin çelişkisi olarak kayıtlara geçti. Bayrak indirme olayını değerlendiren Arınç ise, müdahale etmeyen askeri ve Genelkurmay'ı savunmuştu. "Hükümetin talimatlarına bağlılık" sebebiyle müdahale yapılmadığını söylemişti.
<< Önceki Haber Erdoğan başka, Beşir Atalay başka konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER