Erdoğan: 'Mustafa Kemal'in böyle askerleri yok'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Erzurum'da halka hitap etti.

Erdoğan: 'Mustafa Kemal'in böyle askerleri yok'

AK  Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da  İstasyon Meydanı'nda düzenlenen ''Milli İradeye Saygı Mitingi''nde Erzurumlulara hitap etti.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Erzurum'daki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde konuşuyor.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Kardeşlerim, Kafkas cephesinin, doğu cephesinin, Allahuekber Dağları'nın tüm şehitlerine, Kazıım Karabekir'e buradan bir kez daha rahmet niyaz ediyorum. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun.

Bugün burada niye toplandığımızı biliyorsunuz değil mi? Bunun bir anlamı var. Samsun'dan Erzurum'a... Olur ki buradan Sivas'a gidebiliriz.

Bundan yüz yıl önce Erzurum işgal edildiğinde tüm Türkiye'yi hüzün kaplamıştı. Ama o günlerde sadece bu millet değil, tüm dünya müslümanları gözyaşı dökmüştür. Bu gece Berat gecesi. Berat gecesinin gündüzünde sizlerle bir aradayız. Anlamlı bir gün. Çünkü Erzurum Mülki İslam'ın kilididir. Ehli İman'ın muhafızı, kalesidir. 

Gezi yalan hedef talan

100 yıl önce nasıl dünyadaki tüm müslümanlar ellerini bizim için semaya açtıysa bugün de dünyadaki kardeşlerimiz bizim yanımızda. Gezi yalan hedef talan. AK Parti iktidarıyla talanları bitmişti. Oyunu millet bozar, finali sandık yazar. Eğer yüreğiniz varsa, dürüstseniz, demokrasiye, milletin iradesine inancınız varsa 8 ay sonra buyrun sandığa. Orada herkes boyunun ölçüsünü alır. Siz bizi iktidar yaptınız ancak siz indirirsiniz. Biz iki güç tanırız. Bir hak, bir de halk. Onun dışında güç tanımayız.

Çok uzak diyarlardan bize desteklerini gönderenlere biz de Erzurum'dan sesimizi göndereceğiz. 

Erzurum'da yer gök dağ Allah'u Ekber'dir. Onlar tweetlerle saldırsınlar varsın facebook'larla saldırsınlar. Benim vatandaşımın iradesi var iradesi. Bu iradenin üzerinde bir irade biz tanımıyoruz. Bunlar önce milli iradeye saygı duymayı öğrenecekler. Taksim'de Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar sandıkta bunun cevabını alırlar.

Bu sosyalistlerin çoğu şimdi Bodrum'da

Bir milyon yalan haber yayınlasınlar bu tutmaz. Zannetiler ki bu yalan haberlerle bu iş tutacak. Sizin yalan haberleriniz yatsıya kadar sürer. Yatsıda sizin mumunuz söner. Biz ya fettah der bu tezgahların hepsini alt ederiz. Millet en başından beri bu oyunu gördü ve bozdu. Milletin hiç sesi çıkmayacak zannediyordu. Bunlar milleti hep aşağıladılar, koyun dediler aşağıladılar, bidon kafalı dediler aşağıladılar. Makarnacı kömürcü diye milleti aşağılamaya çalışıyorlar. Zahide Nine Erzurumlu Nene Hatun'un evladıdır. Burada Aziziye Tabyası'nda nasıl kahramanca vatanını savunduysa Zahide Nine de o barbarlara vandallar karşı mertçe korkmadan söyleyeceğini söyledi. Utanmadan alçakça bu terbiyesizler Zahide Nine'ye para teklif ediyorlar. Kendileri satılık ya Zahide Nine'yi de satılık sanıyorlar.  İşte bu kadar terbiyesizler, bunlar güya sosyalist ama milleti tahkir ederler. Bu sosyalistlerin çoğu şimdi Bodrum'dalar. Çığırtkanlık yapanlar varya yeri geldiğinde Boğaz karşısında viskiyi yudumladıklarını çok iyi biliyoruz. 

Almanya'nın eski şansölyesi bana dedi ki CHP'den sosyal demokrat olmaz dedi. Ben de onlara dedim ki biz sosyal adaletçiyiz. 

Bu millete yaraşan ağır başlılıktır

CHP'nin genel müdürü SSK'yı batıran genel müdür. Maskerleri düştü, makarnacı dedikleri millet Ankara'da İstanbul'da Kayseri'de Türkiye'nin her yerinde bunlara karşı sesini yükseltti. Millet bunlardan illalah ediyor, millet sabrediyor. Daha da sabredeceğiz. Bu millete yaraşan ağır başlılıktır. Dün işte burada bir partinin genel başkanı vardı değil mi?

Teyyo Pehlivan sensin ey Bahçeli

Bu ülkenin başbakanını sevmeyebilirsin ama hakaret etmek asla bir siyasetçiye yakışmaz. Ben onlara noların ağzıyla cevap vermem. kem söz sahibinindir. Günü gelecek, vakti gelecek sandıkta bunlardan hesap soracağız. Dün bizi Teyyo Pehlivan'a benzetmiş. Teyyo Pehlivan sensin ey Bahçeli. Bugüne kadar hep sen yenildin. Hikayeyi sana yanlış anlatmışlar.

 Foyası anında ortaya çıktı

İnternette nasıl tertipler kurduklarını, uluslararası medya ile nasıl bir tertip yaptıklarını tüm ahlaksızlıklarını tek tek deşifre edeceğiz. Müftü eşiyim deyip ortaya çıkan şahsın CHP ilçe başkanının eşi olduğu, bar işletmecisinin eşi olduğu ortaya çıktı. Foyası anında ortaya çıktı. Ortalık sakinleştikçe bunların başka tezgahları da tek tek ortaya çıkacak.

Bunlar Mustafa Kemal'in askerleri olamaz

Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyorlar ama kurtuluş savaşı gazileri ayakkabılarla camiye girmiyorlar. Ayakkabılarla camiye girenleri o yiğitler denize döküyordu. Bunların hesabını biz tek tek dökeceğiz. Kahramanmaraş'ta başörtüsüne el uzandı diye ben size cumayı kıldırmam demedi mi? Bunun hesabını soracağız. Kurtuluş Savaşı'ndaki askerler Türk Bayrağı yakmıyordu tam tersine kanlarıyla Türk bayrağı yapıyordu hatta Yunan Bayrağı'nı yerden alacak kadar vakardılar.

Kurtuluş Savaşı'nın askerleri, kendi ülkelerini, kendi şehirlerini yakıp yıkmıyor, vandallık etmiyordu. Tam tersine kırıp dökenlerle mücadele ediyordu. Kardeşler, şu Taksim'e çıkanlar, Türkiye'nin değişik yerlerinde, İzmir'de, Ankara'da parti teşkilatlarına, kamu binalarına varıncaya kadar yakıp yıkanlar bunlar değil mi?

O twit atanlar, Facebook'ta gezinenler bu gençleri nasıl açıklayacaksınız. Onlar halk da bunlar değil mi? Ha dadaşlar bunların adresini şaşırttı. İstiklal Savaşı'ndaki askerlerimiz hiçbir zaman işgalcilerin yanında olmuyordu. Milleti ile beraber işgalcilerin canlarına okuyordu.

Bu genel müdür bizi Almanya'ya, Hollanda'ya şikayet ediyor. Eğer zerre kadar ferasetin varsa millete git millete. Onun için de 8 ay var. 8 ay sonra sandıkta her şey meydana çıkacak. Ne diyeceksen orada de. Ne diyor CHP, biz Atatürk'ün partisiyiz diyor. Biz Cumhuriyet'in en eski partisiyiz diyor. Peki yaptıkları ne? Her fırsatta Türkiye'yi bazı ülkelere şikayet ediyorlar. Atatürk'ün partisi dedikleri partiyi getirdiler, Türkiye düşmanları ile işbirliği yapan bir parti konumuna düşürdüler. 

Polise talimatı ben verdim

Orada 3-5 gün bunlar vardı. Yurtdışından döndüm, baktım hala duruyor. İçişleri Bakanı'na şunu dedim: 24 saat içinde AKM'yi temizleyeceksiniz. Meydanı temizleyeceksiniz ve anıtı temizleyeceksiniz. Arkasından da Gezi Parkı'nı temizleyeceksiniz dedim. Diyorlar ki polise talimatı kim verdi. Ben verdim, işgal kuvvetlerini mi izleyecektik. Dünya zil takıp oynasın diye bunu mu seyredecektik. Oralar temizlendi, Taksim Meydanı temizlendi. Benim gençliğim, çocukluğum oralarda geçti. Oraları çok iyi bilirim ama kusura bakmasınlar, oralar belli bir grubun parkı değil tüm halkındır.

CHP'nin vekilleri benim polisime ana avrat küfretti

Kardeşlerim, Avrupa Parlamentosu'ndan bize saldıranlara dedim. Önce İngiltere'ye, Yunanistan'a, Almanya'ya, Yunansitan'a bakın. Onları görerek bize böyle saldırmanızı biz yemeyiz, kusura bakmayın. Ankara'da Türk bayrağını yaktılar CHP ne yaptı soruyorum size. Sadece seyretti. CHP'nin vekilleri benim polisime ana avrat küfretti. Bir grup CHP'li milletvekili de utanmadan oradaki gençlere para dağıtıyordu. 

Alevi kardeşlerime sesleniyorum

CHP Genel Başkanı ve onun hemşehrisi olan milletvekili sabah akşam provokasyon yapıyorlar. Alevi kardeşlerim bu oyuna gelmesin. Ülkemdeki bütün Alevilere sesleniyorum; Dersim katliamında iktidar hangi partiydi? CHP'nin iktidar olduğu dönemde böyle bir katliam gerçekleşti. CHP bu katliamdan ötürü özür diledi mi? Ama Tayyip Erdoğan bir başbakan  olarak özür diledi. Özür diledik de ne oldu yine aynı terane devam ediyor. Kılıçdaroğlu çıkıp da özür dileyemedi. Bu oyunu bozmanız lazım, bazı ülkelerin CHP'yi medya kuruluşlarını kullanarak gerilim çıkarma girişimlerini görsün. 76 milyon bir olacağız diri olacağız. 

Çözüm süreci pazarlık değildir

Çarşamba günü akil insanlarla final görüşmesi yapacağız. Neler gördüklerini kendilerinden göreceğiz. Aylardır şehit haberleri saldırı haberleri almıyoruz. Türkiye'nin her yanında çok güçlü kardeşlik atmosferi var. Biz sizin başınızı öne eğecek hiç bir girişimin içinde olmayız. Allahu Ekber dağlarındaki şehitlerimizin ruhunu incitecek adım atmayız. Ne yapıyorsak sizlerden aldığımız yetkiyle yapıyoruz. Çözüm süreci birilerinin dediği gibi pazarlık değildir. 
<< Önceki Haber Erdoğan: 'Mustafa Kemal'in böyle askerleri yok' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER