'Ecevit hiçbir zaman başörtüsüne karşı olmadı'

DSP Genel Başkanı Türker, başörtülü vekillerin Meclis'e girmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Bülent Ecevit’in hiçbir zaman başörtüsüne karşı olmadığını söyledi.

'Ecevit hiçbir zaman başörtüsüne karşı olmadı'

Merhum Bülent Ecevit, ölümünün 7. yıl dönümünde DSP Genel Başkanı Masum Türker ve partililer tarafından Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından DSP Genel Başkanı Masum Türker, başörtülü vekillerin Meclis'e girmesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Söz konusu durum karşısında merhum Bülent Ecevit’in Parlamento'da yalnız bırakıldığını söyleyen Türker, “Bir hukuki düzenleme olmadan, bir yasama organizasyonu olmayan süreçte Parlamento'ya başı örtülü arkadaşlar girerken iki şeyi yaşadık. Parlamento'da Bülent Ecevit’e kimse tarafından sahip çıkılmadığını gördük. Bülent Arınç, Ecevit’i yerden yere vurdu. Arkasından söz alıp sözünün düzeltilmesini isteyen kimse yoktu. Ecevit’e Yalnız DSP’liler destek oldu.” dedi.

Ecevit’in hiçbir zaman başörtüsüne karşı olmadığını ve geçmişten bu yana başörtülü vekillerin parti teşkilatında da görev yaptığını ve yapmaya devam ettiğini hatırlatan Türker, “Ecevit hiçbir zaman başörtülüler karşı olmadı. Partimizde ilçe başkanlığı vardı ta o zamanlardan. Bugün de var. Bülent Ecevit’in karşı çıktığı şey, bir uzlaşma bir hukuki düzen olmadan başörtüsünü bahane edip devlete meydan okunup, yarın öbür gün Cumhuriyetin çizgisinin değiştirileceğine dikkat çekmek içindi. Bunu kimse anlamadı. 29 Ekim’den sonraki iki gün sonra, Cumhuriyetin omurgası kırılmıştır. Kimse sevinmesin.”

Türker sözlerine şöyle devam etti: “Bülent Ecevit’in sözünün anlamı şuydu; sen hiçbir yasal düzenleme yapmayacaksın, altyapı organize etmeyeceksin, kanun olmadan bir kere delinmekten bir şey olmaz diyeceksin, yarın öbür gün başörtülü niye olmasın diye sorulacak ve bir süre sonra herkesin başörtülü olmasını isteyeceksin. Hatta bazı başı açık kapalı kadınların kocaları, evlerinde yalvaracak 'başını kapat' diye. Niye? Devlette ise bazı birimlere seçilebilmek için karısının başörtülü olması aranacak.”

CİHAN
<< Önceki Haber 'Ecevit hiçbir zaman başörtüsüne karşı olmadı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER