Dikkat çekici iddia: Hükümet kendi devletini kuruyor

DSP Genel Başkanı Masum Türker: "Paralel devletten bahsedenler şu anda eş paralel devlet kurup Türkiye'yi 3-4 başlı yönetim anlayışına düşürüyorlar."

Dikkat çekici iddia: Hükümet kendi devletini kuruyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye tarihinde emniyet teşkilatında böylesine büyük bir kıyım yaşanmadığını söyledi. Türker, "hükümetin, çok değil daha 7-8 ay evvel aynı polis teşkilatını kahraman ilan ettiğini" hatırlattı. İkramiye bile takdim ettiğini söyleyen DSP Lideri Türker, "'Bundan aylar evvel gezi olaylarının arkasından başbakan aynen şimdiki görevden aldığı polisler için destan yazdılar' dedi. Kahraman ilan etti. " diye konuştu.

DSP Genel Başkanı, rüşvet soruşturması sonrası hükümetin hazırladığı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yasa tasarısının yargının hükümete bağlanması anlamına geldiğini söyledi ve "Paralel devlet diyerek birilerini suçlayanların kendileri paralel devlet kuruyor " dedi. 

Türker, "Türkiye'de paralel devletten bahsedenler aslında şuanda eşparalel devleti kurup Türkiye'yi üç başlı dört başlı bir yönetim anlayışına doğru düşürüyorlar." ifadelerini kullandı. 

<< Önceki Haber Dikkat çekici iddia: Hükümet kendi devletini kuruyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER