Deniz Baykal'dan kaset çıkışı!

Deniz Baykal fişleme iddialarına tepki gösterdi, kaset tartışmalarına değindi.

Deniz Baykal'dan kaset çıkışı!

  • Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2 bin kişilik fişleme listesine tepki gösterdi. 
  • İstihbarat raporlarıyla devletin yönetilemeyeceğini söyleyen Baykal, kaset tartışmalarını da değerlendirdi. 
  • "Bana komplo kuranların Başbakan'ın işaret ettiği kişiler olmadığını biliyorum" dedi...

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun itirafıyla deşifre olan 2 bin kişilik fişleme raporuna, siyasetten tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal da o listeyi keskin bir dille eleştirip, "MİT raporlarıyla ülke yönetilmez. '2 bin kişilik listeler' ortaya çıkıyor. 'MİT raporu' diye başlayan iddialar, her dönem felaketle bitti. 'Kenan Evren bilmem ne yaptı' diye raporlar çıkarıldı, darbe oldu. Her dönem darbelere dayanak oldu MİT. Bu kabul edilemez. Yapılması gereken, devletin 'çıkış' stratejisi izlemesidir." ifadelerini kullandı..

Zaman Gazetesi'nin haberine göre Baykal, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le yaptığı sürpriz görüşmede yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın yargıya müdahale ettiğini belirten Baykal, "Hükümet HSYK değişikliği hazırlığı yaparak kendi güdümünde bir yargı oluşturmak istiyor, bu olmaz. Bunların konuşulması dahi sağlıksız bir şey." sözleriyle tepki gösterdi...

Baykal, kaset tartışmalarını da değerlendirdi. İsim vermedi ama kaset tezgahlarının arkasında Hizmet Hareketi'nin olmadığını vurguladı. 

İstifa ettiği gün "Pensilvanya'dan gelen mesajı samimi buluyorum." diyen Baykal, "Ben bu konuda istifa ettiğim günkü açıklamalarımın arkasındayım. Bana yönelik komplonun arkasında, Başbakan'ın işaret ettiği kesimlerin olmadığını biliyorum. Başbakan'ın görevi, bu konuda birilerini suçlamak değil, failleri ortaya çıkarmaktır. Ben, bu konuda konuşacaklarımı ilk gün söyledim. Bu işin sorumlusu Başbakan'dır." diye konuştu.

Baykal, "Orduya kumpas" iddialarını da eleştirdi. "Başbakan eskiden savcısı olduğu davanın bugün avukatlığına soyunmuş" dedi...

<< Önceki Haber Deniz Baykal'dan kaset çıkışı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER