CHP'den istifa etti, BDP'ye katılacak

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, çözüm sürecine katkı sunmadığı ve bölge insanının sesine kulak vermediği iddiasıyla CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

CHP'den istifa etti, BDP'ye katılacak

Özdemir, BDP'ye katılmayı düşündüğünü söyledi. Halfeti'de iki dönemdir CHP'den aday olarak belediye başkanı seçilen Mahmut Özdemir, çözüm sürecinde partisinin yeterince katkı sunmadığını ve Kürt kökenli insanların sesine kulak tıkandığını öne sürerek partisinden istifa ettiğini açıkladı. Özdemir, şöyle konuştu:

"Türkiye'de barış ve kardeşlik için başlatılan çözüm süreciyle birlikte umutlarımız arttı. Ancak, gerek AK Parti gerekse BDP'nin bu yöndeki çabasına maalesef CHP ortak olmadı. Çözüm sürecine katkı sunmayan ve alternatif üretmeyen CHP'ye bu yönde ben defalarca rapor yazıp, sorunu ilettim. Ancak çözüm üretmediği gibi bölge insanının sesine de maalesef yanıt vermediler. Bizim gibi düşünenlerin siyaset yapma kanallarının tıkandığı ve farklı kafaların hakim olduğu CHP'den vicdanen rahat bir şekilde istifa ediyorum."

Mahmut Özdemir, siyasi olarak kendisini yakın hissettiği ve eksiklerine rağmen Türkiye'nin demokratikleşmesine emek verdiği için BDP'ye katılmayı düşündüğünü de kaydetti.
<< Önceki Haber CHP'den istifa etti, BDP'ye katılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER