CHP'den çarpıcı akreditasyon kararı

CHP Sözcüsü Haluk Koç, olağanüstü kurultayla ilgili olarak hiçbir yazılı, görsel basın organına akreditasyon sınırlaması yapılmadığını söyledi.

CHP'den çarpıcı akreditasyon kararı

Olağanüstü kurultayın yapılacağı ATO Congresium’daki hazırlıkları basın mensuplarına tanıtan Haluk Koç, AK Parti’nin olağanüstü kongresinde uygulanan gazetecilere akreditasyon sınırlamasının CHP kurultayında yapılmadığına dikkat çekti.
Koç, “Kim ne şekilde yayın politikasına sahip olursa olsun, kim günün modası çerçevesinde çok katı taraflı yayın ilkesine sahip olursa olsun CHP kurultayıyla ilgili olarak hiçbir yazılı, görsel basın organına akreditasyon sınırlaması getirmemiştir.” dedi... 

Kurultayın CHP’de demokrasi, Türkiye’de demokrasi ve ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması ana temaları ile gerçekleştirileceğini belirten Koç, bunların Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarında da bir 2015 vizyonu olarak yansıtılacağını dile getirdi.

Hiç kimseden, daha önce elde edilen kazanımların geriye döndürülmesi şeklinde bir propagandayla kendini avutmamasını isteyen CHP’li Koç, “İlk gün genel başkanlık seçim sonucunun açıklanmasından sonra tüzük değişikliğiyle ilgili süreç gerçekleştirilecek. Cumartesi günü de Parti Meclisi seçimleri olacak.” ifadelerini kullandı.

AKP AKREDİTASYON UYGULAMIŞTI

Ankara Arena'da yapılan AKP kurultayında, bir önceki kongrede de yasaklı olan Yeni Çağ, Birgün, Aydınlık, Halk TV, Ulusal Kanal, Evrensel gibi yayın kuruluşları ile Bugün TV, Samanyolu Haber, Kanal Türk TV, Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı da ilk kez çağrılmamıştı. Kurultayda uygulanan akreditasyon, pek çok sivil toplum örgütünün tepkisini çekmişti..

CİHAN

<< Önceki Haber CHP'den çarpıcı akreditasyon kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER