Bunu yapan vekile ağır ceza geliyor!

TBMM artık eski görüntülere sahne olmayacak, meclisle ilgili önemli gelişme...

Bunu yapan vekile ağır ceza geliyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ağır söz ve hakareti engelleyecek bir uygulama hayata geçiyor. 

Meclis'teki siyasi partiler, üslup meselesini bir yere taşımak için bir araya geldi. Uzlaşan 4 parti, Meclis'te yapılan konuşmalarda milletvekillerinin şahsiyetlerinin hedef alınması durumunda para cezası uygulanacak. Düzenleme hakkında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mustafa Elitaş, dünyada uygulanan yaptırımları incelediklerini belirterek, “Meclis'te hakaret ve küfür olursa, insanların şahsiyetleri ile uğraşılmaya gidildiği takdirde, ‘buna müeyyide maddesi koyalım’ dedik. Para cezası koymayı kararlaştırdık. Fransa Parlamentosu'nda bunun örneğinin var olduğunu gördük.” dedi.

AVRUPA'DAN ÖRNEK VERDİ 

AB’de, saygı kültürünün yerleştiğini aktaran Elitaş, bu konuda inceledikleri İngiltere ve Fransa’da çeşitli müeyyidelerin olduğunu gördüklerini söyledi. 

İngiltere Parlamentosu'ndaki uygulamaları bildiren Elitaş, milletvekillerinin kürsüye çağrılmasında da bile edebe, adaba uygun davranıldığını anlattı. 

TBMM’deki üslubun gün geçtikçe çok incitici ve rencide edici bir hale geldiğine dikkat çeken Elitaş, “Bizim yetişme tarzımız, hayat felsefemiz insanların birbirlerine dostça davranma üzerinedir. Hele ticaret erbaplarının kavga etmesi olmaz. Yoksa aç kalırsınız. İllaki uzlaşmak zorundasınız. İnancımız gereği kalp kırmamak da gerekiyor. Fakat bazen öyle oluyor ki, bazı milletvekillerine cevap verirken inanın hayatımın en zor günlerini yaşıyorum. Onun gibi söylesem bana yakışmaz. Babam rahmetlinin kemikleri sızlar. ‘Oğlum biz seni böyle mi yetiştirdik?’ derler. Onun gibi söylemezsem farklı bir noktadayım.” ifadelerini kullandı. 

CİHAN
<< Önceki Haber Bunu yapan vekile ağır ceza geliyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER