Bin odalı Saray'da bakanlar kurulu toplantısı

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı.

Bin odalı Saray'da bakanlar kurulu toplantısı

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatı ile ilk kez başkanlık edeceği toplantı, 12.15 gibi başladı. Bakanlar Kurulu toplantısında her zaman masanın ortasında oturan Başbakan Davutoğlu yerini bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bıraktı. Ahmet Davutoğlu, masanın başında oturan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hemen sağında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da solunda oturdu. Diğer başbakan yardımcıları ile bakanlar da masa etrafında sıralandı.

Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Erdoğan başkanlığında ilk kez gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu, duyurulduğunda tartışmalara neden olmuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, bir televizyon programında Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nu ocak ayı başında toplayacağını açıklamıştı. Bu bilginin hükümet kanadından değil de Yıldırım tarafından duyurulmasına Arınç ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tepki göstermişti.


Bugünkü toplantıda Fransa’daki Charlie Hebdo saldırısının ardından yaşananlar, Güneydoğu’da ve özellikle de Cizre’deki olayların ele alınması bekleniyor.
Toplantıya katılan bakanlar, Saray'a davetlilerin girdiği 3 Numaralı kapıdan giriş yaptı.  Saray’ın ilk Bakanlar Kurulu’nda Atatürk resmi ile çiçek yerini aldı
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın yapıldığı salonda bulunmadığı için eleştirilen Atatürk fotoğrafı bugün aynı salonda yine ilk kez yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındaki duvarda yerini aldı.  Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın yapıldığı salonda yine 30 Aralık 2014 günü yapılan MGK’da olmayan vazolu çiçekler de, masanın ortasına konulması dikkati çekti.






CİHAN
<< Önceki Haber Bin odalı Saray'da bakanlar kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER