Başbakan Erdoğan'ı korkutan Mısır iddiası

Başbakan Erdoğan, Mursi ve yönetimin çirkin yaklaşımlarla suçlanacağı ve 48 saat içinde yargılanacağı haberlerinin geldiğini söyledi.

Mısır ordusu göstericilere kurşun yağdırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tayland Başbakanı Yıngluck Shınawatra'i Beşiktaş'taki Çalışma ofisinde kabulünün ardından ortak basın açıklaması düzenledi.

 Başbakan Erdoğan Mısır'daki askeri darbeye ilişkin soruları yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed Mursi'ye ilişkin, "Türkiye'ye sığınma gibi bir talep, teklif oldu mu? Hayır, bize şu ana kadar böyle bir teklif gelmiş değil, böyle bir teklif şu ana kadar söz konusu da değil" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Temennim odur ki, başta Sayın Mursi olmak üzere şahıslarına yönelik şu anda duyduklarımız inşallah doğru değildir. Nedir? Çok çirkin yaklaşımlarla, farklı ülkelerle istihbari anlaşmalarda bulunmak suretiyle gibi böyle bir yaklaşımdan hareketle 48 saat içinde yargılanacağına dair bazı şeyler kulağımıza geliyor. Bu bir defa tarihi bir yanlış olur, çok çok yanlış bir adım olur" diye konuştu.

Mısır'daki yönetimin yapması gereken en önemli şeyin en kısa zamanda bir seçime gitmek olduğunu belirten Erdoğan, "Başta Mursi olmak üzere siyasette yer alan bu insanları cezaevlerine tıkamak suretiyle değil, Bu noktada dürüst hareket ediyorlarsa açsınlar sandığı, halk sandığa mahkum eder, eğer sandıktan çıkarıyorum derse halk tekrar sandıktan çıkarır. Bu işin tek yolu sandıktır. Demokrasilerde sandıktan başka yol olmaz" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'ı korkutan Mısır iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER