Başbakan Erdoğan'dan HSYK'ya tepki

Başbakan Erdoğan, HSYK ve soruşturma savcısına tepki gösterdi..

Başbakan Erdoğan'dan HSYK'ya tepki

  • Başbakan Erdoğan, yeni değiştirilen 'Adli Kolluk Yönetmeliği'ni eleştiren Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na yüklendi. 
  • HSYK'nın suç işlediğini savunan Erdoğan "Yetkim olsa HSYK'yı yargılayacağım." dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını Sakarya'da değerlendirdi. Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun  ''Yeni Adli Kolluk Yönetmeliği Anayasaya aykırıdır'' ve ''Yönetenlerin yargı tarafından denetlenmesi hukukun gereğidir" şeklinde açıklama yayınlıyor olmasına, "Hukukun neresinde yazıyor böyle bir şey?" diyerek tepki gösterdi.

HSYK, değiştirilen adli kolluk yönetmeliğine tepki göstermiş, düzenlemenin anayasaya aykırı olduğuna dikkat çekmişti. Erdoğan, HSYK'nın suç işlediğini savunarak "Suç duyurusunda bulunuyorum. HSYK suç işledi anayasanın 138'inci maddesine aykırı. HSYK'yı kim yargılayacak? Yetkim olsa anında yargılayacağım kim yargılayacak?" sözleriyle suç duyurusunda bulundu.

Başbakan Erdoğan, yolsuzluk soruşturmasının ikinci ayağının engellendiğini iddia eden savcı için ise yüz karası ifadesini kullandı.

"Bir savcı adliyenin önünde bildiri dağıtır mı? Yüz karasıdır. HSYK bununla ilgili ne yapacaksın?" ifadelerini kullanan Erdoğan, 17 Aralık soruşturması sonrası uygulamaya konan ve Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan  'Adli kolluk yönetmeliğiyle ilgili; "Gereği yapılır, yapıldığı zaman görürsünüz." dedi.. 

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan HSYK'ya tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER