Başbakan Erdoğan: Masamın üzerinde rapor yok

Başbakan Erdoğan, 2000 kişilik liste iddiasını yalanladı. Yeniden yargılanmaya olumlu baktıklarını ve çalışma yapıldığını açıkladı.

Başbakan Erdoğan: Masamın üzerinde rapor yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya ziyareti öncesi havaalanında açıklama yaptı ve basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı..

2000 KİŞİLİK LİSTEYE YALANLAMA

Başbakan Erdoğan, 'Paralel devlet' iddiaları ve 2000 kişiyi oluşturan bir listeden bahsediliyor? sorusu üzerine, "Bu konuyla ilgili Burhan Bey, Bülent Bey açıklama yaptı. Bunların üzerinde durmanıza gerek yok. Bir defa böyle bir şey masamın üzerinde yok, söz konusu değil. Yeri geldiği zaman hükümet atamalar yapabilir. Bunların hepsi uydurma hikayelerdir. Yalanlanmış bu tür ifadeler üzerinde durmanın yararı yok." diye konuştu.

YENİDEN YARGILAMAYA YEŞİL IŞIK

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile görüşmesi hususuna da değinen Erdoğan, "Metin bey ile yaptığımız görüşme olumlu oldu. Talepler noktasında Ergenokon, Balyoz konusunda kanaatlerini ilettiler. Biz zaten olumlu bakıyoruz yeniden yargılama konusunda, arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar. Kendileriyle irtibatlı olacaklar. Yeniden yargılanma konusunda bizim açımızdan sıkıntı yok. Yeter ki yasal alt yapısı olsun. Muhalefetin katkısı olursa anayasal düzenlemeye taşırız. Olmazsa yasalar çerçevesinde ne yapılacaksa buna gayret ederiz.." ifadelerini kullandı.

" 'BÖCEK' KONUSUNDA ÇALIŞMA SÜRÜYOR"

Başbakan, çalışma odasında bulunan 'Böcek'  ve dinleme iddialarına ilişkin ise, "Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmalarını henüz tamamlamış değildir. Teftiş sonrasında da atılacak adımlar olacaktır." dedi.

GAZETECİ BÜNYAMİN AYGÜN SERBEST

Gazeteci Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılmasıyla ilgili soruya da cevap veren Erdoğan, "Olumlu gelişmeler var. Dakikalar diyebiliriz inşallah. Az önce müsteşarım da aradı. Her an arkadaşlarımız kendisini alabilir dediler. Belki de biz hareket etmeden önce arkadaşlarımız kendisini almış olurlar." şeklinde konuştu.

"MEKTUP BANA GELMEDİ, CUMHURBAŞKANINA GÖNDERİLMİŞ"

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin mektubuna ilişkin soruya ise Erdoğan, "Bakın bu zaten malum vakfın (Gazeteci ve Yazarlar Vakfı) sitesinde bu var. Cumhurbaşkanımıza gönderilmiş ve İki A4 sayfasını kaplayan bir mektup. Metnin içindeki değerlendirmeler de belli. Mektup benim şahsıma gelmemiştir. Dünkü konuşmamda da zaten bana geldi demiyorum, mektubun geldiğinden söz ediyorum. Ama mektubun başbakanın da okuyacağı diye bir ifade var, Başbakan da okumuştur. Siteye bakın, orada göreceksiniz." cevap verdi... 

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan: Masamın üzerinde rapor yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER