Bahçeli: MHP'nin karşıtı PKK'dır, medyadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Esenyurt bürosuna yapılan ve bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili medyada 'karşıt gruplar' sözüne tepki gösterdi.

Bahçeli: MHP'nin karşıtı PKK'dır, medyadır

 Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Esenyurt MHP bürosuna yapılan saldırı ile ilgili medyada yer alan ‘Karşıt gruplar’ kelimesine tepki gösterdi. Bahçeli, “Eğer MHP’ye yönelik saldırılarda cümleye ‘karşıt gruplar’ olarak başlıyorsanız, demek ki karşıtların birisi MHP demektir.  Peki öbür karşıtlar kimdir? Bana sorarsanız, karşıt gruplar kimlerdir? MHP ve Ülkücü harekettir. Diğeri kimdir? Diğeri medyadır. Ve PKK’dır.  O sebepten dolayı karşıt cümlesini her zaman kullanarak olayı basite indirgemek ve MHP’yi başkasının seviyesine düşürmekten medya kurtulmalıdır. Bunu kesin ifade ediyorum. Bundan sonra MHP’nin karşıtı PKK ve medyadır." dedi.

Bahçeli, bir kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı saldırı ile ilgili İstanbul İl Teşkilatı’nda bir basın açıklaması yaptı. Hükümet kanadından kendisini İçişleri Bakanı’nın aradığını ifade eden Bahçeli, “İçişleri Bakanı saat 11 civarında hareket halindeyken aradı. Emniyet güçleri olarak ne gibi çalışma yaptıklarını, nereye ulaştıklarıyla ilgili samimi bir bilgi verdi. Bu süre içerisinde İçişleri Bakanlığı faillerin açıklanması konusunda basın duyurusu yapmak isteyebilir. Onarın çalışmasına bizim müdahil olmamız söz konusu değildir.” diye konuştu.

“17 Aralık operasyonu sonrası çok sayıda emniyet görevlisi görevden alındı. Emniyet zaafiyeti olduğunu düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya Bahçeli, “Oraya bağlamak doğru değil. Emniyet üzerindeki tartışmalara bina etmek doğru değil.” diye konuştu.  

Bu tür olayların her zaman olabileceğini dile getiren Bahçeli, “Siyasi ya da başka amaçlara yönelik olabiliyor. Basın ahlaki açıdan en doğru haberi vermek durumundadır. Basın halkı aldatacak haberler veriyorsa, Türkiye’nin baş belası medya demektir. Dün akşamdan bu yana bazı basın organları ya da medya yöneticileri haberi ‘Karşıt görüşlü grupların çatışması’ olarak ifade ediyor. Adi bir suç olarak görmeye çalıştırıyor. Bu ‘karşıt gruplar kimlerdir? Türkiye’de üniversitede olay olur, karşıt gruplar. Sokakta olay olur karşıt gruplar. Mitingde olay olur karşıt gruplar. Bu karşıt gruplar kimdir?” ifadelerini kullandı.  

‘KARŞIT GRUPLAR KİMDİR?’

“Eğer MHP’ ye yönelik saldırılarda cümleye ‘karşıt gruplar’ olarak başlıyorsanız, demek ki karşıtların birisi MHP demektir.” diyen Bahçeli şöyle konuştu: “Peki öbür karşıtlar kimdir? Kendi kendine saldırı olmayacağına göre, basının da bu ifadesi ‘karşıt gruplar’ olduğuna göre ‘karşıt gruplar’ kimdir? Bu sorunun cevabını bulur, kamuoyuna doğru bilgi aktarırsanız, medya olarak saygınlığınız devam eder. Bana sorarsanız, karşıt gruplar kimlerdir? MHP ve Ülkücü harekettir. Diğeri kimdir? Diğeri medyadır. Ve PKK’dır.  O sebepten dolayı karşıt cümlesini her zaman kullanarak olayı basite indirgemek ve MHP’yi başkasının seviyesi düşürmekten medya kurtulmalıdır. Bunu kesin ifade ediyorum. Bundan sonra MHP’nin karşıtı PKK ve medyadır.” 

‘MELİH GÖKÇEK BENİM MUHATABIM DEĞİL’

Melih Gökçek’in ‘Seçimlere 15 gün kala bazı suikastlar olabilir.” sözünün hatırlatılması üzerine ise Bahçeli, “Gökçek benim muhatabım değil. Hangi suikastı kim nasıl yapacaksa onu da görmek isteriz. Türkiye’deki asayiş sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Melih Bey’in bir bilgisi varsa iktidarın yakınıdır. İktidarın her kanadıyla yakın teması vardır. Bilgisi varsa, hakim ve savcılar devrede olmadığına göre, Başbakan, ‘Melih Kardeşim bana bilgi ver’ demeli. Ve böylece emniyet ile savcılığın harekete geçmesi lazım.” şeklinde konuştu.  
<< Önceki Haber Bahçeli: MHP'nin karşıtı PKK'dır, medyadır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER