BDP'li Kışanak'tan İmralı açıklaması

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, partilerinin Kürt sorununun çözümü konusunda mücadele edip bedel ödediğini söyledi.

BDP'li Kışanak'tan İmralı açıklaması

BDP'nin sürece katkı sunmak istediğini dile getiren Kışanak, bir ayın gereksiz, 'gidip-gitmeme' gibi böylesine bir tartışma ile heba edildiğini kaydetti. Medyada yer alan haberlerin yalan ve asılsız olduğunu vurgulayan Kışanak, BDP'nin İmralı'ya gitmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Kürt halkı kimliğiyle tanımlanmak ve bu hakkı kullanmak istediklerini belirten Kışanak, Türklüğü bir üst kimlik olarak tanımlamanın ayrımcılık olduğunu ve bunu da reddettiklerini kaydetti.

'1 Ay heba edildi'

 Kışanak, "Bir gün olduk, bir gün de öleceğiz. Ölümden korkumuz yoktur. Bizi asla ve asla ölüm korkusuyla sindiremezler, susturamazlar, politika yapmaktan vazgeçiremezler." dedi.

Kürt sorununun çözülmek istendiğini, görüşmeler olduğunu ancak sokaktaki yansımasının farklı olduğunu ifade eden Kışanak, cezaevlerinde insanlar varken 'Kürt sorununu çözeceğiz' denmesine kargaların güleceğini söyledi. Bir ayın gereksiz, gidip gitmeme gibi böylesine bir tartışma ile heba edildiğini dile getiren Kışanak, BDP'nin Kürt sorununun çözümü konusunda mücadele edip bedel ödediğini hatırlattı.

BDP'nin İmralı'ya gitmesinin önemli olduğunu anlatan Kışanak, "Bizim çözüm önerilerimiz var. Orada katı bir tecrit var. Bunun değiştiğini görmek için önemlidir. Son açıklamalar hükümetin olumlu bir izlenim veriyor. Umarız çok kısa zamanda giderek sürece katkı imkânı olur. Ocak ayı heba edildi. Bir ay boyunca ne yapıldı, bunu öğrenmek istiyoruz. Adada görüşme yapıldı mı? Yapıldıysa hangi konular tartışıldı? Hangi konularda tıkanma var, aşılması için biz ne yapabiliriz? Kamuoyuna bilgi verilmiyor. Hükümetin daha sorumlu daha dikkatli daha çözüme odaklı bir yaklaşım içinde olmasını bekliyoruz. Bu kadar büyük bir sorunu gazeteler üzerinden spekülasyonla çözmek mümkün değildir. Çözüm konusunda pratik adımlar atacaksınız." diye konuştu.
<< Önceki Haber BDP'li Kışanak'tan İmralı açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER