BDP heyeti Öcalan'ın mesajını açıkladı

BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gitti.

BDP heyeti Öcalan'ın mesajını açıkladı

İmralı'ya dün gitmesi beklenen BDP heyetinin ziyareti Adalet Bakanlığı'ndan yanıt gelmediği için bugün gerçekleşti. Görüşmede Abdullah Öcalan "Tarihi çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum" dedi. 

BDP tarafından yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan'ın paylaşılmasını istediği mesaj şöyle:
"Bir yıl içinde yasal herhangi bir zemin oluşmadığı gibi ne bir ret ne de bir ilerleme sağlanamamıştır. Süreç ile ilgili umudumu korumakla birlikte bu umudun hayal kırıklığına dönmemesi için tarihi çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum"

DEMOKRATİK İSLAM KONGRESİ ÇAĞRISI

Abdullah Öcalan, İmralı’dan gönderdiği bayram mesajında özellikle El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide, El Nusra gibi İslam'a ihanet içinde olduğunu ifade ettiği kesimlere karşı Diyarbakır’da Demokratik İslam Kongresi yapılmasını çağrısını da yaptı. Öcalan, Hz. Muhammet’in (S.A.S) Medine şura çalışmalarının örnek alınarak, Şeyh Said gibi tarihi kişiliklerin ruhuna uygun olarak bu çalışmaların başlatılması çağrısında bulundu.

DEMİRTAŞ HEYETTE YER ALMADI

Heyette sürpriz şekilde yer almayan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da Gültan Kışanak ile gazetecilerin sorularını yanıtladı.Demirtaş, şunları söyledi:

"Hükümetin çocukça davranışları nedeniyle İmralı’ya gidişimiz ertelendi. Biz sayın Öcalan’ın esas aldık. Bu nedenler kişilerin tartışılmasını doğru bulmayız. Sorunun ağırlığına ters düşen bir hal vardır hükümette. Bugün Öcalan’la yapılacak görüşmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çıkan sonucu halkımızla paylaşacağız. Bize oy veren, güvenen kişiler tutumumuzun farkındadır ve memnundurlar. Bu çizgimizde ısrarcı olacağız. İki Grup Başkanvekilimiz, Öcalan ile görüşme yapmak üzere İmralı' ya doğru  yola çıktılar. Hükümetin Öcalan’ın değerli bir siyasetçi olduğunu kabul etmesi iyi bir gelişmedir. Hükümetin yıllar sonra bunu anlaması bizim için sevindiricidir. Bu olgun siyasetçilerle müzakere yapılsın istiyorum."
<< Önceki Haber BDP heyeti Öcalan'ın mesajını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER