Atalay'dan 'Türkiye'den IŞİD'e destek' haberine bir tuhaf açıklama

IŞİD komutanı olarak tanıtılan Ebu Yusuf'un, 'Ankara'nın kendilerini erzak, teçhizat ve hastane noktasında desteklediği' iddialarına Atalay'dan dikkat çeken açıklama.

Atalay'dan 'Türkiye'den IŞİD'e destek' haberine bir tuhaf açıklama

IŞİD komutanı olarak tanıtılan Ebu Yusuf'un Amerikan Washington Post gazetesi'ne yaptığı “Bazı üyelerimiz Türk hastanelerinde tedavi edildi. Savaşın başında bize katılan yabancıların çoğu ile teçhizat ve erzakımız Türkiye üzerinden geldi.” açıklamalarının sorulması üzerine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, iddiaları yalanlamadı. Atalay, sorunun cevabı için Dışişleri Bakanlığı'nı işaret etti.

IŞİD ile ilgili iddiaları yalanlamayan Atalay, "Benim bildiğim bir konu değil. Daha çok Dışişleri Bakanlığı'nın bu konuda bilgi vermesinde fayda var." şeklinde konuştu. Atalay'ın aslında İçişlerini ilgilendiren bir konuyla ilgili Dışişleri'ni işaret etmesi de kafaları karıştırdı. 

Amerikan Washington Post gazetesi, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Türkiye’deki faaliyetlerine dair birinci sayfadan haber yayımlamıştı.

Gazete, Esed’in tüm düşmanlarına yardım etmeye istekli olan Ankara’nın bu gruplara ‘kırmızı halı serdiğini’ yazmıştı. IŞİD’in, Ortadoğu’nun en korkulan grubu olmadan önce Suriye sınırındaki Türk kasabalarını ‘alışveriş merkezi gibi kullandığını’, bölgenin Suriye’ye savaşmaya giden yabancıların ve silahların ara istasyonu haline geldiğini, yaralı militanların Türk hastanelerinde tedavi edildiğini belirtmişti.

İşte, Atalay'ın ilgili açıklamaları:

"Benim bildiğim bir konu değil. Bizim elimizde o yönde hiçbir veri yok, hele hastane tedavisi falan ama yani bizim kendi çabamızla oradan birini, bu Yezidilerde falan olduğu gibi, getirelim de şu insani yardım, şu tedavi... uyguladığımız hiçbir politika yoktur.

Başka şeyler için, Dışişleri Bakanlığı'nın bu konuda daha çok bilgi vermesinde fayda var. Benim yürüttüğüm çok farklı bir çalışma. İşin siyasi boyutlarıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'mız zaten gerektiği zamanlarda o açıklamaları yapıyorlar."

<< Önceki Haber Atalay'dan 'Türkiye'den IŞİD'e destek' haberine bir tuhaf... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER