Ahmet Türk'ten çözüm süreciyle alakalı önemli açıklama

Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecine ilişkin Ahmet Türk'ten çarpıcı açıklamalar

Bugün TV’de Erkam Tufanla Analiz programına konuk olan ve çözüm süreciyle alakalı kritik değerlendirmelerde bulunan Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, bu konuda gizli bir anlaşmanın olduğunu vurguladı. 

Söz konusu sürecin şeffaf ve halka açık yürümesi gerektiğini belirten Türk, 'Bana göre gizli bir anlaşma var, beklentiler var. Burada süreçle alakalı ciddi bir yol haritası üzerinde çalışma var. Bu çalışmanın gerçekten Türkiye gündemine taşınması konusunda talep var.' dedi. 

Türk, çözüm süreci için Kürt tarafının bu çalışmada yer alması gerektiğinin altını çizerek devletin açık davranması gerektiğini de belirtti. 

"ÇOCUKLARIN DAĞA ÇIKMASINI DOĞRU BULMUYORUM"

Ahmet Türk, son dönemde dağa kaçırılan çocukların annelerinin eylemlerine de değinerek, "Belli bir yaş grubunun dağa çıkmasını ben doğru bulmuyorum. Ama dağa çıkmanın nedenleri ortadan kaldırmazsan, insanlar o yaşta heyecanlı ve bu süreçten etkileniyorlar. Çoğunun köyü yakılmış, bir kısmının ailesi faili meçhul cinayetlerle karşı karşıya kalmış. Yani burada o genç ailesinin geçmişte yaşadıklarından da etkileniyor. " ifadelerini kullandı.

"DEVLET BUNU KULLANIYOR"

Çocukları kaçırılan ailelerle ilgili 'kimse bana çocuğum zorla kaçırıldı, götürüldü diye gelmedi' diyen Türk, devletin bu olayları kullandığını ifade etti: 13,14 yaşında ki bir çocuk dağa gönderilse bile inanıyorum ki kısa bir süre sonra geri gönderilmelidir ama devlet bunu kullanmak istiyor. Burada yapacağımız şudur, eğer gerçekten bu konu da samimiysek barışı sağlayalım. O giden çocukları da, 20 yıldır 10 yıldır 5 yıldır o dağda ki insanlarımızı da getirip siyasete katalım.

‘KIZLITEPE VE CEYLANPINAR ARASINDA ARABA DEVRİLDİ, İÇİNDEN TÜRK ASKERİ ÜNİFORMALI SAKALLI IŞİD MİLİTANLARI ÇIKTI"   
 
IŞİD militanlarının Türkiye'de rahatça gezdiğine dikkat çeken Ahmet Türk, militanların Türk askeri kıyafetleri giydiklerini ve halkın bunu kendi gözleriyle gördüğünü söyledi: Kızıltepe ile Ceylanpınar arasında bir araba devrildi Türk askeri üniformalı sakallı Türk olmayan Kürt olmayan bazı militanlar çıktı. Ceylanpınar’da halk bunu kendi gördü IŞİD militanlarının silahlarıyla Ceylanpınar’da dolaştıklarını gördü.

"DEVLET YARDIM ETMEDİK DİYOR AMA...."

Konuşmasında IŞİD militanlarına Türkiye'den yardım yapıldığına yönelik iddialara da değinen Türk, söz konusu iddiayla alakalı gündeme oturacak bir örnek paylaştı: 

'Mesela inkar ediyor yardım etmedik diye. Bir IŞİD militanı yaralandığı zaman aynı dakika da ambulanslar gidip sınırı geçerek bunları hastanelere taşıdı. Ama Rojava’da Kürt bölgesinde normal bir hastayı geçirmek için 70 yaşında 80 yaşında kalp ameliyatı olan birisini geçirmek için bakanlıktan izin almamız gerekiyor ve günlerce bekletiliyoruz. İnsanlar kör müdür aptal mıdır bunu görmeyecek. Bütün halk biliyor. Nizip’ten geçen ve fotoğraflarını çeken insanlarımız var. Peki bunlar nasıl kollarını sallayarak Türkiye’nin üzerinden geçti eğer Türkiye’nin bir desteği yoksa?.

 
<< Önceki Haber Ahmet Türk'ten çözüm süreciyle alakalı önemli açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER