AK Parti teklifine sadece CHP imza atmadı!

Partiler, Meclis'te pantolon konusunda anlaştılar.

Milletvekilleri pantolonda anlaştılar

  • Pantolonlu kadın milletvekili tartışması da tatlıya bağlanıyor.
  • AK Parti grup başkanvekilleri, kadın vekillerin Meclis'te pantolon giyebilmesi için iç tüzükte değişiklik teklifi verdi. 
  • AK Parti'nin önerisine MHP ve BDP'den destek geldi ama CHP imza atmadı.
AK Parti'li 4 kadın milletvekilinin Meclis'e başörtüsüyle girmesinin ardından CHP benzer bir tartışmayı gündeme getirdi. CHP'li Şafak Pavey'in genel kurula pantolonla girememesinden yola çıkan ana muhalefet, kadın vekillerin meclis çalışmalarına pantolonla katılabilmesi için iç tüzükte değişiklik yapılmasını istedi.

CHP'nin iç tüzük talebi, hükümeti harekete geçirdi. AK Parti grup başkan vekilleri, değişiklik teklifi hazırladı. İç tüzükteki 'Bayanlar tayyör giyer' maddesinin, "Kadınlar tayyör ya da ceket ve pantolon giyerler" şeklinde değiştirilmesi önerildi.

AK Parti'nin pantolonlu kadın milletvekili teklifine, MHP ve BDP grup başkanvekilleri de imza atıp destek verdi. AK Parti, önerisini CHP'ye de götürdü ama ana muhalefet imza atmadı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, daha önce pantolonlu kadın vekil konusunda teklif verdiklerini hatırlattı, "Bizim teklifimiz mecliste bekliyorken yeni bir öneriye gerek olmadığı için AK Parti'nin çalışmasını imzalamadık." dedi. Hamzaçebi bu durumun, "Ana muhalefet, değişikliğe destek vermeyecek." şeklinde anlaşılmamasını istedi. 
<< Önceki Haber AK Parti teklifine sadece CHP imza atmadı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER