AK Parti, o vekilleri uyardı

AK Parti’nin, dershanelerin kapatılmaması gerektiğine ilişkin açıklama yapan milletvekillerine baskı yaptığı ileri sürüldü.

AK Parti, o vekilleri uyardı

Edinilen bilgilere göre, AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal’ın disipline sevk kararının alındığı AK Parti Grup Yönetim Kurulu toplantısında dershanelerin kapatılmasına tepki gösteren diğer milletvekilleri de gündeme geldi. Dershaneler lehine açıklama yapan bu milletvekillerinin de telefonla aranarak veya gruba çağrılarak uyarılması kararlaştırıldı. Dershanelerin kapatılmaması yönünde açıklama yapabilecek milletvekillerini de incelemeye alan AK Parti grup yönetimi, milletvekillerini ‘parti politikalarına uygun konuşmaya’ davet etti. 

Zaman'da yer alan habere göre Gruba çağrılarak uyarılan milletvekillerine ‘Başbakan’ın dershaneler konusundaki hassasiyeti’ aktarılırken, partiyi ve Başbakan’ı eleştiren açıklamalar yapmamaları istendi. Bu milletvekillerine İdris Bal’ın durumu da hatırlatılarak, “Yapılan işlerle ilgili bir eleştiriniz varsa bize söyleyin, medyaya konuşmayın. Bu durum partimizi yıpratıyor. Biz disiplinli bir partiyiz.” denildi.

    AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, ‘dershaneleri kapatacak yasaya hayır oyu vereceğini’ açıklamıştı. AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım ise ‘dershanelerin devlet baskısıyla kapatılamayacağını, kapatılmaları halinde toplumda derin yaralar açılacağını’ belirtmişti. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da, “Tıp fakültesini kazanmamı dershaneye borçluyum.” demişti.

<< Önceki Haber AK Parti, o vekilleri uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER