AK Parti kulislerinde konuşulan yeni senaryo

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti’nin büyükşehir adaylarına dair isim iddiaları da artıyor.

AK Parti kulislerinde konuşulan yeni senaryo


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3. Köprü’nün temelini atmasından sonra siyasi kulisler hareketlendi. AK Parti kurmayları, bir yandan Anayasa değişikliği paketi ile ilgili yeni planlar üzerinde çalışırken bir yandan da 2014’te yapılacak yerel seçimlerde gösterilecek adaylarla ilgili senaryolar üretiyor. Meclis kulislerinde, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları için yeni isimler dolaşıyor. 

Daha önce AK Parti’nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı yeniden aday göstereceği, CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir için ise 3. dönem kriterine takılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım silahını kullanacağı konuşuluyordu. Ancak son dönemde temeli atılan dev projeler, senaryoların değişmesine yol açtı. Başbakan Erdoğan’ın ve parti yönetiminin projelerin sağlıklı yürümesi için Binali Yıldırım’ı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterebileceği ifade ediliyor. Yine Başbakan Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen mevcut başkan Kadir Topbaş’ın ise, partide kritik bir göreve atanacağı öne sürüldü. 

AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da büyük önem veriyor. Taraf'ta yer alan habere göre parti içinde, Melih Gökçek’in yerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in aday gösterilebileceği konuşuluyor. AK Parti, CHP’nin kaleleri olarak bilinen İzmir ve Ankara’nın Çankaya İlçesi başkanlıklarını kazanmak için ise çeşitli formüller üzerinde duruyor. Ancak bu bölgelerde yapılan anketlerde, AK Parti’nin başkanlığı ele geçirebilecek yükselişi sağlayamadığı görüldü. Bu nedenle, kulislerde İzmir ve Çankaya başkanlıkları için, düşük yoğunluklu aday tesbit edilebileceği ifade ediliyor. Yine her iki adaylık konusundaki kararlar, yapılacak anketler sonucu belirlenecek.
<< Önceki Haber AK Parti kulislerinde konuşulan yeni senaryo Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER