4 eski bakanın soruşturmasıyla ilgili yeni gelişme

Başbakan Erdoğan’ın dört eski bakanla ilgili kurulacak soruşturma komisyonuyla ilgili grup yönetimine çalışmalara Ekim’de başlayacak şekilde hazırlık yapılması talimatını verdiği öğrenildi.

4 eski bakanın soruşturmasıyla ilgili yeni gelişme

Daha önce 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin Meclis’e geldiğini açıklamayan Meclis Başkanı Çiçek, bu kez bildirilen soruşturma komisyonu üyelerini tek tek inceleme kararı aldı. Komisyon böylece ancak Köşk seçiminden sonra toplanabilecek.

Daha önce dört eski bakanla ilgili fezlekelerin Meclis’e geldiğini açıklamayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bildirilen Soruşturma Komisyonu üyelikleri için isimleri tek tek inceleyecek. Böylece komisyon sadece kurulduğuyla kalacak. AKP, istediği süreyi kazanacak. Meclis kapanana kadar ağırlık Soma hakkında kurulacak Meclis Araştırma Komisyonu’nda olacak.

CHP, MHP ve HDP, Meclis Soruşturma Komisyonu’na üyelik için isim bildirirken, AKP, isimleri Meclis Başkanlığı’na bildirmeyi bugüne bıraktı. AKP TBMM grup yöntimi, TBMM Başkanlığı’na başvurusunda, CHP’nin komisyon için bildirdiği isimlere, üç vekil hariç “demeç verdikleri” gerekçesiyle de itiraz edecek. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun başladığı tarih olan 17 Aralık’tan bugüne kadar muhalefet partisi milletvekillerinin tam demeç, yorum ve sanal alem mesajlarını tarayan AKP’liler, CHP’li İsa Gök, Ömer Süha Aldan ve Celal Dinçer dışındaki tüm milletvekillerinin 17 Aralık soruşturması ile ilgili açıklama yaptığını tespit etti. Meclis İçtüzüğü uyarınca komisyon üyesi milletvekilinin daha önce açıklama yapmamış olması gerekiyor.

ÇİÇEK, BİR HAFTA İNCELEYECEK

Fezlekelerin Meclis’e geldiği bilgisini kamuoyuna açıklamayan ve muhalefet partilerine bilgi vermeyen Meclis Başkanı Cemil Çiçek, bundan sonraki süreçte de etkin bir rol oynayacak. Çiçek, önce AKP’nin CHP’nin bildirdiği isimlere yaptığı itirazı inceleyecek. İnceleme sonucunda Çiçek, CHP grubundan yeni isimler iletmesini isteyecek. Ardından yeni isimlerle ilgili Meclis Başkanlığı “demeç taraması” yapacak.


<< Önceki Haber 4 eski bakanın soruşturmasıyla ilgili yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER