Polisten utanç veren saldırı

Gebze Hapishanesi önünde bir süredir tutuklu annelerinin yaptığı eylemlere polis müdahalede bulundu. Yaşlı kadınların olduğu bir grubu hapishaneye komşu ara sokaklarda adeta ite kaka hakaretlerle kovalayan polislerin muammeleleri ‘insanlık’ ayıbı' olarak kayıtlara geçti.

Polisten utanç veren saldırı

Sosyal medyada konuyu tepki gösterenler ‘annesi yaşındaki kadınlara yapılan ayıp’ şeklinde nitelendirildi. Üçü başörtülü 5 kadını elindeki jopla dürtükleyen, daha sonra elle iten bir polisin “Yürü, hızlan yürü, hadi yürü’ şeklinde bağırdığı görülüyor. Polis kamerası da kadınları takip ediyor. Etnikhaberajans’ın görüntülerine göre, 300-400 metrelik sokakta kadınlar açık şekilde polisin sözlü ve fiili tacizine uğruyor.
 
Tutsak Anneleri Gebze M Tipi Kapalı Kadın Hapishanesi önünde 8 gündür eylem yapıyor. Polis ablukasında yapılan protestolara iki gündür polis müdahalesi yapıldı.

Mücadele Birliği’nde yer alan habere göre, dün tutsak anneleri ile birlikte giden aileler yine polis ablukasıyla karşılaştı. Gebze Hapishanesi önüne giden tutsak yakınları yere yatırılıp ters kelepçe yapılarak ve darp edilerek, tutsak annelerinin de aralarında olduğu en az 10 kişi gözaltına alınmıştı.

<< Önceki Haber Polisten utanç veren saldırı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER