Polislerin dikkati dolandırıcının 8 bin liralık planının bozdu


Bursa'da sürekli telefonla konuşan bir kişiden şüphelenip inceleyen polis ekibi, 8 bin liralık dolandırıcılık olayını önledi.

Edinilen bilgiye göre; Selimzade Mahallesi Kurtuluş caddesi üzerinde sürekli cep telefonuyla konuşan İ.G. ticari taksiye bindiği sırada polislerce durduruldu. Şüphelinin telefonla konuştuğu müşteki T.A.'ya ulaşan polisler, İ. G.'nin kendisini savcı olarak tanıtıp bankadaki 8 bin lirasını çektirip ikametinden almak istediğini söyledi. Polis planı bozulan İ. G.'yi gözaltına aldı. Dolandırmaya çalıştığı T. A. ise İ.G.'den davacı olunca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SİGORTACIYIM DEDİ DOLANDIRDI
Bursa'nın İnegöl ilçesinde ise T. Y.'yi cep telefonundan arayan bir kişi kendisini sigortacı olarak tanıtıp kredi kartı numarası ve şifresini istedi. T. A.'nın telefondaki şahsa inanıp kredi kartı numara ve şifresini vermesi üzerine hesabından 2 bin 740 TL para çekildi. Dolandırıldığını anlayan T. A.'nın polise başvurması üzerine de olayla ilgili tahkikata başlandı.

Yenişehir ilçesine de O.A.'yı cep telefonundan arayan şahsın kendisini polis olarak tanıtıp sahte para operasyonu yaptıklarını ve kendilerine yardımcı olmasını istedi. Telefondaki şahsa inanan O.A., bankadan çektiği 27 bin 268 TL paranın 5 bin 600 TL'sini verdiği hesaba yatırdı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan O. A. soluğu polisin yanında aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Polislerin dikkati dolandırıcının 8 bin liralık planının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER