Polise ağır silah veriliyor

Polislere ağır silahlar verilecek, polisin uçaksavar, tanksavar ya da topu olabilecek.

Polise ağır silah veriliyor

Memurlar mesai sonrasında işyerinde kalamayacak, nöbetçiler devriye gezecek. Hakim kararı olmadan, savcının talimatıyla dinleme ve ev araması yapılabilecek.

Sözcü'de yer alan habere göre 15 Temmuz darbe girişiminin ardından üç aylığına ilan edilen olağanüstü hal uygulaması (OHAL), birçok yeni düzenlemeyi hayatımıza soktu. Yeni uygulamalarda özellikle polis ve savcıların yetkilerinin artırılması dikkat çekiyor.

Son olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala, katıldığı bir televizyon programında polislere ağır silah verileceğini açıkladı. Ala, “Polis kendi kullanacağı kadar ağır silah edinecek. Bir şey olup da olmamış gibi davranmak bizim politikamız değil. Güven ve inanmak işin bir kısmıdır. Öyle bir düzenleme yapacaksınız ki güvenilmeyen insan bile bir şey yapamayacak. Kötü niyetli birileri gelse bile, kötü niyetlerini gerçekleştirilemeyeceği sistemi getireceksiniz. Polisin ağır silahları da olacak. Vardı daha önce, 28 Şubat'ta aldılar. Niye almışlar; sanki bu ülkede 12 Eylül olmamış, sanki 71, sanki 60 olmamış. Burada karşımıza aldığımız, her seferinde asker üniforması içerisine girebilen ya hain oluyor, ya teröristler oluyor böyle, ya başka niyetteki kimseler oluyor. Bunların Türkiye'ye zarar vermesini önleyecek güç dengesini kuracaksınız” dedi.

AVUKATLARA KISITLAMA

Bakan Ala, polise verilecek ağır silahların ne olacağına dair detay vermedi. 1998 öncesinde polisin elinde havan topu, uçaksavar olarak kullanılabilen 12.7 mm'lik ağır makineli tüfek, bombaatar, RPG-7 roketatarlar bulunuyordu.
Öte yandan yayınlanan kanun hükmünde kararname, dinleme, teknik takip, ev ve işyerlerinin aranması gibi durumlardaki uygulamayı değiştirdi. Bunlar daha önce hakim kararıyla yapılabiliyorken, artık savcı talimatı yeterli olacak. Askeri bölgelerde de savcının katılımı olmaksızın, adli kolluk görevlileri tarafından arama ve el koyma yapılabilecek. Avukat bürolarında da bazı durumlarda savcının yazılı emriyle arama ve el koyma yapılabilecek. Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek durumlarda avukatların dosya inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisi sınırlanabilecek.

MEMURA TELEFON ŞARTI

Kamu kuruluşlarında da sıkı önlemler alındı. Bilgi ve belge kaçırılmasını önlemek için memurların mesai saatinden sonra çalışmasına ve ofiste bulunmasına izin verilmeyecek. Çalışması gerekenler, güvenlik amirlerine önceden bildirilecek. Tüm personelin cep telefonları her an açık olacak. Personele kartları mesai süresince boyun ya da göğüse takılı olacak. Ziyaretçilere güvenlik memurları eşlik edecek. Bina içlerinde güvenlik devriye gezecek. Özellikle okullarda, okul bahçesine hiçbir şekilde araç alınmayacak. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bina ve eklentilerinin etrafı duvar, tel örgü gibi engellerle çevrilecek.


<< Önceki Haber Polise ağır silah veriliyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER