Polis Türkiye'den ayrılan Başkonsolosun evinde arama yaptı

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi yetkililer, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu'nun konutunda arama ve inceleme yaptı.

SHABER3.COM

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi Türkiye'den ayrılırken, olay yeri inceleme ekipleri arama yapmak için Uteybi’nin konutuna girdi.

İnceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısı bulunuyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personel de ekipte yer alıyor.

Ortak çalışma grubunda yer alan olay yeri inceleme ekipleri, dün Levent'teki başkonsolosluk binasında 9 saat süren inceleme yapmıştı. 

AP: POLİS BAŞKONSOLOSLUK'TA CİNAYET KANITI BULDU

Bu arada Associated Press soruşturmaya ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atmıştı. Üst düzey Türk yetkiliye dayandırılan haberde, polisin konsolosluk binasında yaptığı aramada Suudi gazetecinin binada öldürüldüğüne dair 'kesin kanıt' bulduğu ifade edilmiş, yetkili, nasıl bir kanıta ulaşıldığına dair detay vermemişti.
<< Önceki Haber Polis Türkiye'den ayrılan Başkonsolosun evinde arama yaptı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER