Polis, Kaçırılan Salim Zeybek’in evini gece yarısı bastı

Silahlı kişiler tarafından kaçırılan Salim Zeybek’in evinde gece yarısı polis baskını ile arama yapıldı. Yaşanan olayı bir video ile sosyal medyadan duyuran Fatma Betül Zeybek, gözleri önünde kaçırılan eşinin evinde gece yarısı baskını ile aranmasına anlam veremediğini ifade etti.

Baskın anını anlattı!

Salim Zeybek’in eşi Fatma Betül Zeybek’in adli ve idari makamlara başvuruları sonuçsuz kalırken ne emniyete ne de jandarma konu hakkında bilgi vermediğini ifade etti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK( Uzmanı Salim Zeybek, 21 Şubat günü eşi ve çocuklarının gözü önünde Edirne Havsa gişelerinde silahlı kişilerce kaçırılmıştı.

Kaçırılma olayı ile ilgili Fatma Betül Zeybek, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne müracaatta bulunmuştu. Emniyet, Salim Zeybek’in kaçırılmasına yönelik ilk çalışmayı Zeybek’in evine gece yarısı baskın yaparak gerçekleştirdi.

Gece yarısı polis baskınını çektiği bir video ile duyuran Fatma Betül Zeybek, evinin saat 01.20 civarından polis tarafından basıldığını anlattı.

Bir aydan uzun süredir eşinden haber alamadığını anlatan Zeybek, “Gece saat 01.20 sıralarında evimize sivil polisler geldi. Resmi kıyafetli ve ellerinde arama kararı olan polisler evimize geldi. Eşim Salim Zeybek’i sordular. ‘Evde mi’ dediler. Ben şaşırdım. Ellerinde arama kararı olduğu için eve buyur ettim. Bende ‘bizde eşimi arıyoruz’ dedim.

‘Kendilerini polis olarak tanıtarak sivil görünümlü kişiler tarafından kaçırılan eşimi evde mi arıyorsunuz’ dedim. Onlarda konu hakkında pek fazla bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Eşim kaçırıldıktan sonra hiçbir araştırma yapmayan Emniyet, gecenin bir yarısı evimizi aramaya geliyor.” diyerek polisin garip uygulamasına anlam veremediğini ifade etti.


 
Salim Zeybek’i Edirne’deki kaçırılma olayı 21 Şubat tarihinde yaşandı. Salim Zeybek eşi ve küçük çocukları ile birlikte şahsi otomobilleri ile seyahat ederken Edirne Havsa gişelerinde araçları, silahlı kişiler tarafından tarafından durduruldu.

Şahıslar, önce Salim Zeybek’i araçtan indirerek 34 FF 9017 plakalı araca zorla bindirdi, ardından eşi Fatma Betül Zeybek’i “Emniyete gidersen eşini ve aileni bir daha göremezsin” cümleleriyle tehdit ederek olay yerinden uzaklaştılar. Fatma Betül Zeybek savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu, fakat hiçbir adım atılmıyor.
<< Önceki Haber Polis, Kaçırılan Salim Zeybek’in evini gece yarısı bastı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER