Polis havalimanındaki gösterilerde silah çekti

Yönetim karşıtı protestoların devam ettiği Hong Kong Uluslararası Havalimanı dün akşam saatlerinde polis ve göstericiler arasında çatışmalara sahne oldu. Çarşamba sabahı bazı uçuşların iptaline ya da gecikmesine rağmen havalimanından uçuşlar yeniden başladı.

SHABER3.COM

Her yıl yaklaşık 75 milyon yolcunun kullandığı dünyanın en yoğun sekizin havalimanında dün de önceki günkü gibi gösteriler vardı. Uyarılara rağmen binlerce gösterici havalimanında toplandı, uçuşlar sekteye uğradı

Havalimanı cuma gününden bu yana her gün yönetim karşıtı eylemlere sahne olurken, içeriden yaşananları yansıtan görüntüler geldi.

Kayıtlarda, protestocuların bagaj arabalarını barikat kurmak için kullandıkları ve bazı yolcuların aksamalar nedeniyle sorun yaşadığı ve sinirlendikleri görülüyor.

Binlerce siyaha bürünmüş gösterici terminalde sloganlar attı, pankartlar salladı, şarkılar söyledi. 

Protestocuların yaralı bir kişiyi alıkoymasının ardından olaylar çıktı. Bazıları, bu kişinin Pekin adına çalışan gizli bir istihbarat yetkilisi olduğunu öne sürdü. Ancak sağlık görevlileri söz konusu kişiyi sedyeye koyarak, ambulansa götürmeyi başardı.

BİR POLİS MEMURU SİLAHINI ÇIKARDI

Onlarca polis aracının önü göstericiler tarafından kesilirken, çevik kuvvet polisi kaotik bir haldeki terminale girerek, göstericilere biber gazıyla müdahale etti. İçeride çekilen görüntülerde, bir polis memurunun bir ara silahını çıkardığı görüldü.

Gazeteci kimliği altına saklandığı düşünülen Çinli başka bir kişi protestocular tarafından bağlandı ve alıkondu. 

Resmi Global Times gazetesinin genel yayın yönetmeni Hu Xijin, Twitter üzerinden bu kişinin muhabirleri olduğunu duyurdu. Söz konusu kişi daha sonra ambulans ile havaalanından ayrıldı.

AMERİKA: ÇİN, HONG KONG SINIRINA ASKER YIĞIYOR

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ise, Hong Kong medyasında çıkan haberleri doğrulayarak, Çin hükümetinin Hong Kong sınırına asker yığmakta olduğu söyledi ve sağduyu çağrısı yaptı.

Çin’in Hong Kong ve Makao İşleri Ofisi’nden yapılan açıklamada, havalmanındaki eylemler “teröre yakın faaliyetler” olarak nitelendirildi ve sorumluların cezalandırılması konusunda yetkililere tam destek açıklandı.

<< Önceki Haber Polis havalimanındaki gösterilerde silah çekti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER