Göstericinin kafasına cop ve kaskla defalarca vurdu

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde halkın oyları ile seçilmiş üç büyükşehir (Diyarbakır, Mardin ve Van) belediye başkanının İçişleri Bakanlığı'nın keyfi kararı ile azledilmesini protesto etmek için gösteriler düzenliyor. Polisin demokratik hakkını kullanan kişilere şiddet uyguladığını gösteren görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. O görüntülerden birinde polis elindeki cop ve kask ile göstericinin kafasına defalarca vuruyor.

Polis göstericinin kafasına kaskla defalarca vurdu!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin keyfi bir kararla Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atamasını Van'da protesto eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) mensuplarına polis şiddet uyguladı. 

ELBETTE HESABINI VERECEKSİNİZ!

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, şahsi Twitter hesabında, "İşte AKP‘nin zorbalığı. Elbetteki hesabını vereceksiniz." notuyla bir kişinin darp edilerek gözaltına alınmasının görüntülerini yayınladı.

GEL BURAYA DEYİP KAFASINA KASKLA DEFALARCA VURDU

Kısa videoda polis, bir kafeye sığınan kişiye "Gel buraya!" diye bağırıp tekme atmaya başlıyor. 

Bir polis memuru da yakaladığı bir vatandaşın kafasına cop ve kaskla defalarca vuruyor. Aynı polis darp ettiği kişiyi sürükleyerek dışarıya çıkarıyor.
<< Önceki Haber Göstericinin kafasına cop ve kaskla defalarca vurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER