YGS şampiyonu silahların gölgesindeki başarıyı anlattı

2016 YGS’ye polis baskınına uğrayan okullar damga vurdu.

YGS şampiyonu silahların gölgesindeki başarıyı anlattı

Yamanlar Koleji öğrencilerinden Ahmet Kocataş, YGS-4 alanında Türkiye 1’incisi oldu. Polis ekipleri, geçtiğimiz aylarda yaptıkları baskından sonra kazanılan madalyaları görünce şaşkınlıklarını gizleyememiş, “Bunlar gerçek mi” diye sormuştu.

Öğrenciler ve ailelerinin heyecanla beklediği Yükseköğretime Giriş Sınavı'nın (YGS) sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının yanı sıra şampiyon öğrenci ve okullar da merakla bekleniyordu.


Türkiye'nin en prestijli eğitim kurumlarından Yamanlar, yine şampiyonların adresi oldu. YGS-4 alanında Yamanlar Koleji'nden Ahmet Kocataş, Türkiye birincisi oldu. Uluslararası bilim olimpiyatları ve ülke içindeki sınavların yanı sıra yurt içi ve yurt dışı spor müsabakalarındaki başarısıyla dikkat çeken okul, geçtiğimiz Ağustos ayında 'terör' iddiasıyla polis baskınına uğramıştı.


ÇALIŞTIK VE ÇOK DUA ETTİK

Şampiyon öğrenci Ahmet Kocataş, duygularını Özgür Düşünce'ye anlattı. Sınava hazırlanırken çevresinden büyük destek gördüğünü belirten Kocataş, "Okuldaki bütün öğretmenlerimiz, okul personeli, bizi çok iyi motive etti. Öğretmenlerimiz fedakarca bana ve arkadaşlarıma vaktini ayırdı, eksik kaldığımız alanlarda sürekli takviyelerde bulundu. Düzenli bir etüt sistemiyle elimizden geldiği kadar çalıştık. Bu süreçte sosyal aktivitelerimizi de ihmal etmedik. Her hafta maçlarımızı yaptık, filmlerimizi izledik, bol bol da dua ettik ve başarı geldi" değerlendirmesini yaptı.

Lise üç ve lise son sınıfta da biyoloji dalında bronz madalya aldığını söyleyen Kocataş, "İyi bir üniversiteye yerleşmeyi düşünüyorum ama hangi bölüme gideceğime henüz tam olarak karar vermedim" dedi.


ART NİYET ARAMAK ÇOK MANASIZ

Okul olarak sınava çok iyi hazırlandıklarına değinen Kocataş, başarının altında art niyet aramanın manasız olduğunu belirtti. Kocataş, "Bizim okuldaki kadar sınava emek veren kaç kişi vardır bilemiyorum. Sınavda birinci olmak bana nasip olmuş olabilir ama buradaki bir sürü arkadaşım çok iyiydi ve iyi dereceler aldılar. Birinci, herhangi birimiz olabilirdi. Bu kadar çalıştıktan sonra ve dua da ettikten sonra başarı da geliyor zaten" ifadelerini kullandı.


BAŞARILI SONUÇLARI BEKLİYORDUK

Yamanlar Lisesi Müdürü Şakir Ural da öğrencilerin dersin yanında sosyal aktivitelerini aksatmadan sınava hazırlandıklarını belirtti. Ural, "Öğrencilerimiz bireysel başarılarının yanında kitlesel olarak da büyük bir başarıya imza attılar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, desteklerinden dolayı velilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz yoğun olarak çalıştı. Biz de ısrarla dersin yanında sosyal yönlerini de aksatmamalarına çalıştık. Çünkü bu çalışma ,düzenli ve uzun süreli maraton koşusu gibidir. Sportif faaliyetlerine de devam ettiler. Kısacası yapılan düzenli ve yoğun çalışma sonucu bu başarıyı bekliyorduk” dedi.


42 BİN KİŞİ SIFIR ÇEKTİ

2 milyondan fazla adayın 13 Mart 2016 tarihinde girdiği Yükseköğretime Giriş Sınavı'nın (YGS) sonuçlarına göre sınava girenlerin yüzde 75.60'ı 180 ve üzeri puan aldı. Sınava giren 42 bin kişi sıfır çekti.


MADALYA ŞAŞKINLIĞI

Polisler, koleje yaptıkları baskında, bugüne kadar kazanılan yüzlerce altın, gümüş ve bronz madalyadan bazılarının sergilendiği duvarı hayranlıkla incelemişti. Polislerden bazıları, “Bu madalyalar gerçek mi” diye sormuştu.


YAMANLAR'IN BÜYÜK BAŞARISI

İlk 100'de 3 Öğrenci 13 derece

İlk 500'de 19 Öğrenci 79 derece

İlk 1000'de 28 Öğrenci 112 derece

ÖZGÜR DÜŞÜNCE


<< Önceki Haber YGS şampiyonu silahların gölgesindeki başarıyı anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER