Polis baskınlarında teröristler evleri havaya uçurdu

Gaziantep'te Beşyüzevler mahallesinde polisin hücre evine düzenlediği baskın sırasında canlı bomba kendini patlattı. Gaziantep'teki patlama'da 3 polisin şehit olduğu, 4'ü Suriyeli 8 kişi yaralandı. Gaziantep'in Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde IŞİD’in hücre evine yapılan operasyondan sonra, buraya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Gazikent’teki Burak Mahallesi’nde IŞİD teröristlerin bulunduğu apartmana da baskın yapıldı. Burada yaşanan ikinci patlamanın da bir canlı bombadan kaynaklandığı öğrenildi.

samanyoluhaber.com

Gaziantep'te Beşyüzevler mahallesinde polisin hücre evine düzenlediği baskında, saat 12.45 sıralarında patlama meydana geldi. Zırhlı polis araçları eşliğinde yapılan baskın sırasında evin etrafı kuşatılırken, yakalanacağını anlayan teröristlerden bir ’canlı bomba’ kendini patlattı.

Gaziantep'te polisin IŞİD'in hücre evine düzenlediği operasyonda, 'canlı bomba' teröristin kendisini patlatması sonucu 3 polisin şehit olduğu, 4'ü Suriyeli 8 kişinin yaralandığı açıklandı. Aralarında polislerin de bulunduğu yaralıların tedavileri devam ediyor. Gaziantep Valisi, operasyon düzenlenen hücre evinin IŞİD'e ait olduğunu açıkladı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, hücre evi operasyonunda 1 canlı bombanın ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

GAZİANTEP’TE İKİNCİ CANLI BOMBA KENDİNİ İNFİLAK ETTİRDİ

Gaziantep Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde hücre evine yönelik operasyon ile bağlantısı olduğu belirlenen Burak Mahallesi'ndeki bir apartmana operasyon düzenlendi. Operasyon düzenlenen apartmanın 3’üncü 4’üncü katlarında şiddetli patlama meydana geldi. İkinci patlamanın da bir canlı bombadan kaynaklandığı öğrenildi.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Gaziantep Burak mahallesindeki patlamada kendini infilak ettiren teröristin IŞİD’in Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabael olduğu belirlendi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak yakalandı.

Kentin Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde IŞİD’in hücre evine yapılan operasyondan sonra, buraya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Gazikent’teki Burak Mahallesi’nde IŞİD teröristlerin bulunduğu apartmana da baskın yapıldı.

Zırhlı araçlarla bölgeye giden Özel Harekat timlerinin çevre güvenliği sağladıktan sonra yaptığı baskında önce silah sesleri duyuldu, ardından bir apartmanın 3’üncü 4’üncü katlarında şiddetli patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte binadan etrafa parçaların savrulduğu görüldü. 

Olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.      

<< Önceki Haber Polis baskınlarında teröristler evleri havaya uçurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER