PKK o silahları işte böyle stoklamış

Çözüm sürecinde PKK’nın şehirlere silah stoklamasının altından vali iznine bağlanan ‘asker görev emri’ çıktı.

PKK o silahları işte böyle stoklamış

Bakanlar Kurulu, 2013 yılında askerin görev direktifini yeniden yazdı. 81 ilin valisine gönderilen talimatlarda çatışma ve saldırı dışında PKK mensuplarına operasyon yasağı getirildi.

PKK’lı teröristlerin sınır dışına çıkışları sırasında da “Müdahale etmeyin” emri verildi.

YETKİLER DARALTILDI

2013 yılında yazılan yeni görev emri, Başbakanlık güvenlik bürokrasisi, İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı koordinasyonunda hazırlandı. PKK’nın sınır dışına çıkışlarına göz yumulması istendi. Bu çerçevede asker ve polisin terörle mücadeleden kaynaklanan yetkileri daraltıldı. Mehmetçik’e sadece can güvenliğini tehdit eden saldırı ve çatışma ortamında teröristlere müdahale yetkisi verildi. PKK kamplarına, sığınaklara, şehir yapılanmasına ve dağa eleman çıkarma faaliyetlerine müdahale edilmesi valilerin iznine bağlandı.

TALEPLER GERİ ÇEVRİLDİ

Söz konusu görev emrine dayanan valiler, bölücü terör örgütü PKK’nın yol kesme, haraç toplama, hendek kazma, sığınaklar, şehir yapılanması ve dağa eleman çıkarma gibi yasa dışı eylemlerine karşı operasyon taleplerini geri çevrildi. Bölgedeki askeri birlikler ise operasyon ve harekat planlarının valilikler tarafından reddedildiğini yazılı kayıt altına aldı. Sadece geçen yıl askerin 122 operasyon talebi valiliklerce reddedildi. Bu yılın ilk 6 ayında ise geri çevrilen operasyon isteğinin daha fazla olduğu belirtildi.

<< Önceki Haber PKK o silahları işte böyle stoklamış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER