Pilot, rahatsızlanan yolcu için zamanla yarıştı


Onur Havayolları'nın Antalya-İstanbul seferini yapan uçağında uçuş sırasında bir diyabet hastası yolcu rahatsızlandı. Pilot, kuleyi, "Bir yolcumuz şeker, diyabet hastası, rahatsızlık geçiriyor. İndikten sonra öncelik ve ambulans istiyoruz" anonsu ile bilgilendirdi.

Uçuş sırasında aniden hastalanan yolcuların hastaneye yetiştirilmesinde zamanla yarışılıyor. Uçuşta rahatsızlanan bir yolcunun hastaneye nasıl acil yetiştirildiği bugün bir kez daha ortaya çıktı.

Antalya-İstanbul seferini yapan Onur Havayolları'nın uçağında seyahat eden diyabet hastası bir yolcu, uçuş sırasında rahatsızlandı. Uçak, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yaptığı sırada pilot, Atatürk Havalimanı kontrol kulesi ile bağlantıya geçerek konuyla ilgili bilgilendirme yaptı ve öncelik istedi. Uçakları yönlendiren ve pilotların yerdeki gözü kulağı olan hava trafik kontrolörlerine pilot, "Efendim emergency deklere etmiyoruz, yalnız bir yolcumuz şeker diyabet hastası, rahatsızlık geçiriyor. İndikten sonra öncelik istiyoruz ayrıca ambulans istiyoruz." dedi.

Bunun üzerine gerekli koordinasyonu sağlayan kule görevlileri, uçak iner inmez rahatsızlanan yolcu için uçağın altına hemen ambulans gitmesini sağladı. Gerekli müdahale yapılan rahatsızlanan yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Pilot, rahatsızlanan yolcu için zamanla yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER