Perinçek'in Gazetesinden flaş istifa: Neden Erdoğan'ı destekliyorsunuz!

Aydınlık Gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar ile, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek arasında yaşanan Ekrem İmamoğlu polemeği istifa getirdi. Perinçek, İmamoğlu için “Bir Amerikan projesi” demişti.

SHABER3.COM


Bu tartışmanın ardından Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar bugünkü “İstifa ediyorum çünkü!” başlıklı yazısıyla okurlarına veda etti. Sabahattin Önkibar yazısında, Erdoğan’a “örtülü destek” verilmesini ve Perinçek’in Binali Yıldırım’ı ziyaret etmesini eleştirdi.

İKTİDARA DESTEK YAYINLARI SÖZ KONUSU
Önkibar yazısında, “Ben Aydınlık gazetesi ile Ulusal Kanal’a emperyal bir proje olan siyasal İslamcı AKP iktidarı ve onun türevleri olan dinci cemaatlerle mücadele etmek için gelmiştim. Yıllarca bunu çok iyi yaptık lakin bir süredir Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal’da iktidarı desteğe yorumlanacak yayınlar gözlemliyorum. Keza, beka ticareti yapan iktidara dolaylı destekler söz konusu” dedi.

2014’DE DESTEKLENEN MANSUR YAVAŞ İNFAZ EDİLDİ
Önkibar yazısında şu ifadeleri kullandı: “Dahası, 2014 seçimlerinde Aydınlık gazetesi tarafından “Aslanlı Yolun Adayı” olarak desteklenen Mansur Yavaş’ın, 31 Mart seçimlerinde manşetlerle infaz edilmesine şaşkınlığım var. Aynı şekilde yine 31 Mart seçiminin arefesinde AKP İstanbul Adayı Binali Yıldırım’ın, Doğu Perinçek tarafından ziyaret edilmesini hiç anlamlandıramadım.”

GLADYO’NUN 2 NUMARASI ERDOĞAN’A DESTEK
Önkibar yazısında Perinçek’i doğrudan hedef aldı ve “Evet ne oldu da Doğu Perinçek’in Ergenekon savunmasında Gladyo’nun iki numarası dediği Tayyip Erdoğan’a bugün örtülü destekler veriliyor?” diye sordu.

Önkibar, Aydınlık Grubu’nun Ekrem İmamoğlu’nu hedef almasına da tepki gösterdi: “Doğu Perinçek’in ‘Amerikancı’ deyip hücum ettiği Ekrem İmamoğlu, Doğu Perinçek’in vekili olarak Şule Perinçek’i ABD’ye götüren Türk-Amerikan Dernekleri (ATAA) tarafından bile selamlanmadı. Söyleyin bu Ekrem İmamoğlu nasıl Amerikancı?”

PERİNÇEK BU SORULARI CEVAPLAMALIDIR
Ekrem İmamoğlu’nun fedaisi ve avukatı olmadığını belirten Önkibar, “Sadece ülkem için çıkış yolu arayan yurtsever bir gazeteciyim. Kişiliğine ve mücadelesine büyük saygım olan Sayın Perinçek cevaplamalıdır, Tayyip’le Türkiye kurtulabilir mi? Bu mümkün değilse, milletin hür idaresi ile önerdiği Ekrem İmamoğlu gibi isimleri peşin hükümlerle yaftalamak Türkiye’yi lider olarak seçeneksiz bırakmak ve dolaylı olarak Tayyip’e hizmet etmek olmuyor mu?” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Perinçek'in Gazetesinden flaş istifa: Neden Erdoğan'ı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER