Perinçek: Göreceksiniz, AKP iktidarının devam etme şansı yok

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Göreceksiniz, buradan söylüyorum AK Parti iktidarının devam etme şansı yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde bir çözüm yok." dedi.

SHABER3.COM

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin Ulusal Kanal'da açıklamalarda bulunan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Ekonomideki iflas, seçim sonuçlarına da yansıdı. Türkiye'nin önünde hükümet, iktidar sorunu var. Artık Türkiye'yi AKP tek başına yönetemez. Önümüzdeki ekonomik sarsıntılara bakıyoruz. Türkiye ağır bir durumla karşı karşıya. Çok ciddi bir uyarı bu. Öte yandan bir tane olumlu nokta var. HDP oylarının Güney Doğu illerimizde düşmesi. Bölücülük kaybediyor. AKP iktidarının sonu geldi. Türkiye, önümüzdeki dönem iktidar arayışlarına girmiştir.

AKP'nin oy kaybetmesi, AKP'nin bu ekonomik gidişat karşısındaki çaresizliği, CHP'ye yaramış oluyor. CHP, tarihi bir fırsatı da tam anlamıyla değerlendirememiştir. CHP'nin HDP ile ve İyi Parti ile ittifak siyaseti, ona kazandığı oyların önemli bir kısmını da kaybetmiş gösteriyor.

Göreceksiniz, buradan söylüyorum AKP iktidarının devam etme şansı yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde bir çözüm yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi veya Cumhurbaşkanının (Erdoğan) istifası dışında görülen bir çözüm yok. Türkiye, büyük bir karar verecek. Türkiye, çalkantılı bir döneme giriyor.

Türkiye, parlamenter sisteme dönecek."
<< Önceki Haber Perinçek: Göreceksiniz, AKP iktidarının devam etme şansı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER