Pentagon çalışanı, Çin adına casusluk yapmaktan suçlu bulundu

ABD'de, Çin adına casusluk yaptığı suçlamasını kabul eden savunma istihbaratçısı Ron Rockwell Hansen savcılarla vardığı anlaşma sonucu 15 yıl hapis cezası aldı.

SHABER3.COM



ABD Adalet Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, 58 yaşındaki Hansen, ulusal savunmayla ilgili bilgileri Çin'e satmaya çalışmaktan suçlu bulundu. 2006'dan beri, Pentagon'un istihbarat faaliyetlerini yürüten Savunma İstihbarat Ajansı'nda (DIA) çalışan Hansen'in, gizlilik seviyesi çok yüksek belgelere erişim yetkisi bulunuyordu. 2014'te Çinli istihbaratçılarla görüşmeye başladı.

Çin'e sürekli görüşmelere giden Hansen, Çinli istihbaratçılardan onlardan yüz binlerce dolar aldı. Hansen 2018'de, adı verilmeyen bir ülkede savaş çıkmasına ABD'nin ne kadar hazırlıklı olduğu hakkında gizli bilgilere erişmek için bir meslektaşından yardım isteyince yakayı ele verdi. Hansen'den şüphelenen meslektaşı Pentagon'a başvurdu.

Bir süre izlenen Hansen'e başka bir hükümet adına casusluk yapma suçlaması yöneltildi. Hansen başka bir hükümet adına casusluk yapmaya kalkıltığını kabul etti. Soruşturmalarla vardığı anlaşma sonucunda 15 yıl hapis cezası aldı.
<< Önceki Haber Pentagon çalışanı, Çin adına casusluk yapmaktan suçlu... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER